Mobil v podnikání

• (neregistrovaný)

10. 10. 2005 15:16

Již jsem se jednou ptal, ale nedostal jsem uspokojivou odpověď a tak prosím o trpělivost.
    Byl jsem OSVČ vedlejší činnost a měl jsem mobil - služební (ze zaměstnání), teď jsem OSVČ hlavní činnost (výpověď) a mobil jsem měl odevzdat. Bývalý zaměstnavatel mi nechl převést u Eurotelu původní číslo. Pak se mi to zkomplikovatlo protože mi mobil někdo ukradl. Eurotel mi dal novou SIM kartu a moje setra mi půjčila telef.přístroj (starší typ) než si koupím nový. Chci uplatňovat faktury Eurotelu do nákladů. Poradíte mi? Mohu uplatňovat DPH? Zapoměl jsem podotknout, že u Eurotelu mám SIM kartu vedenou na IČ. Teď mi Eurotel vyúčtoval SIM kartu a garancii (celkem asi 800 Kč) - mohu si to dát nákladů.
    Podotýkám, že mobil budu používat pouze pro služební účely.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 10. 2005 7:21

Anonymní (neregistrovaný)

Re: mobil v podnikání
      myslím že kancelář,telefon,papír, prac.pomůcky,nářadí....to vše jsou základní věci k podnikání...takže proč ne...včera jsem se dočetla,že min.fin.předkládá zákon,podle kterého by podnikatelé měli podávat hlášení DPH elektronicky s oddůvodněním,že ten kdo je plátce DPH má určitě přístup k internetu..logiku jsem v tom vysvětlení nenašla,ale nedělejte si násilí, dejte do nákladů,uplatňujte DPH....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).