Neprovedené roční zúčtování

• (neregistrovaný)

13. 4. 2017 7:50

Dobrý den, prosím Vás, volala bývalá zaměstnankyně, pracovala do ledna 2017, že nemá provedeno roční zúčtování. Nastupovala v průběhu roku 2016. Prohlášení daně sice podepsala, ale nevyplnila, že chce nebo nechce provést zúčtování, jen podepsala. Automaticky počítala prý s tím, že zúčtování provedeme. Nedodala ale Potvrzení o zdanitelných příjmech od bývalých zaměstnavatelů z roku 2016. Zaměstnance jsem uháněla do poslední chvíle, aby vše dodali, ona už u nás nepracovala, tak se k informacím nedostala. Nyní mi hrozně vynadala, že nevěděla co má dodat a počítala s penězi. Posílám ji Potvrzení o zdanitelných příjmech s tím, že musí na FÚ. Vím, že měla povinnost dodat vše do 15.2., ale stejně z toho mám špatný pocit. Nevíte kolik je pokuta na FÚ za pozdní podání přiznání? Myslím, že mi přijde vynadat i osobně. Stále říkám, že s lidmi to není snadná práce a nezajistí si ani to, co sami mají a pak nadávají. Je prosím povinnost firmy bývalé zaměstnance informovat o tom, že mají dodat podklady?
    Děkuji Alena

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).