Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 4. 2017 20:11
Dobrý den, nevím co dělat. Jak byste to řešili Vy?
Pracuji jako mzdová účetní v poměrně velké firmě. Před 2 lety byl odejit náš personální - až později mně došlo, že proto, že byl nepohodlný. Náš šéf (statutár firmy) si přivedl "svoji kamarádku" a představil ji jako HR managerku. Ta ale absolutně nezná zákoník práce - neví ani jaký je rozdíl mezi dohodou a výpovědí atd., do práce chodí jen občas. Přijmula nějaké své známé - jsou to Ukrajinci s polským pracovním povolením.
Máme několik poboček po ČR - zpracovávám mzdy na lidi, o kterých já si myslím, že neexistujou - nikdy jsem je neviděla a nikdo je na té pobočce nezná .........
Upozornila jsem na tento "nesoulad" vedení společnosti, ale dostala jsem velmi ostře vynadáno, že to není moje věc a mám se starat o své.
I když mně práce mzdové účetní baví, kolem sebe mám jinak skvělé kolegy, mám docela slušnou mzdu, tak se s tím, co se děje nedokážu srovnat. Chci svoji práci dělat dobře, ale nemůžu.
Co mi radíte?
Děkuji.