Velice Vám děkuji za odpověď
Gratulace není na místě ;D . Za takovou sumu jsem tento rok zatím zboží neodebral, ale pravděpodobně tento limit překročím cca do 3 měsíců. Jen to nechci řešit na poslední chvíli a chci být připraven na to, co mě čeká.
To že stanu osobou identifikovanou pro mě znamená co? - dostanu přidělené mezinárodní DIČ a budu pak zboží v zahraničí nakupovat bez daně a tuto daň pak po nákupu v nějaké lhůtě odvedu státu ( tedy místo německé 19% naši 21%) nebo až po prodeji podobně jako plátce ?
Omlouvám se za Vám možná připadající hloupé otázky, ale mám v tom guláš.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Levné nákupy z Číny končí. Od července platí nové clo na všechny malé zásilky
Žena okamžitě přišla o dávky kvůli cizí chybě v platbě výživného
Tisíce seniorů to netuší. Letos jim propadne řidičák
Vibe coding: Proč vám tahle dovednost zachrání místo u stolu nebo vás posadí do čela
Doplňující údaje zaměstnavatele pro JMHZ – podrobný manuál
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
16. 1. 2013 20:36
Dobrý den,
vlastním maloobchod s oblečením, které nakupuji v Německu. V blízké době pravděpodobně překročím limit nákupu zboží ze zahraničí: 326000 Kč a vznikne mi povinnost nahlásit se na FÚ jako plátce daně. Zajímá mě jak to probíhá - hlavně se mi jedná o to, že v zásobách mám cca 600 000 Kč včetně daně, kterou jsem již při nákupu zboží zaplatil. Jde mi o to jestli FÚ nějak tuto daň ( 100000 kč) vyrovná, protože až tohle zboží prodám jako plátce, budu daň odvádět státu podruhé. Probíhá pak nějaká kontrola z fu kolik toho zboží opravdu mám, veškeré faktury k němu....něco jsem pořídil více než před pěti lety, tak netuším jestli to vůbec dohledám.