Velice Vám děkuji za odpověď
Gratulace není na místě ;D . Za takovou sumu jsem tento rok zatím zboží neodebral, ale pravděpodobně tento limit překročím cca do 3 měsíců. Jen to nechci řešit na poslední chvíli a chci být připraven na to, co mě čeká.
To že stanu osobou identifikovanou pro mě znamená co? - dostanu přidělené mezinárodní DIČ a budu pak zboží v zahraničí nakupovat bez daně a tuto daň pak po nákupu v nějaké lhůtě odvedu státu ( tedy místo německé 19% naši 21%) nebo až po prodeji podobně jako plátce ?
Omlouvám se za Vám možná připadající hloupé otázky, ale mám v tom guláš.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 1. 2013 20:36
Dobrý den,
vlastním maloobchod s oblečením, které nakupuji v Německu. V blízké době pravděpodobně překročím limit nákupu zboží ze zahraničí: 326000 Kč a vznikne mi povinnost nahlásit se na FÚ jako plátce daně. Zajímá mě jak to probíhá - hlavně se mi jedná o to, že v zásobách mám cca 600 000 Kč včetně daně, kterou jsem již při nákupu zboží zaplatil. Jde mi o to jestli FÚ nějak tuto daň ( 100000 kč) vyrovná, protože až tohle zboží prodám jako plátce, budu daň odvádět státu podruhé. Probíhá pak nějaká kontrola z fu kolik toho zboží opravdu mám, veškeré faktury k němu....něco jsem pořídil více než před pěti lety, tak netuším jestli to vůbec dohledám.