Re: Doprava k nákupu z EU a k tristranne
ad 1. ano, ř. 3 a 43 přiznání a KH A.2
ad 2. pokud máte pouze fakturu na dopravu, jde o službu ř. 5 a 43 přiznání a KH A.2
ad 3. málo informací - vy vystupujete v třístranném obchodu jako co? popište, kdo komu prodává a kam se dopravuje zboží? dopravu fakturujete vy nebo někdo vám?
Re: Doprava k nákupu z EU a k tristranne
Allli moc dekuji
My jsme prostřední osoba. Nakoupime v sk,prodame do de. Dopravuje zprostředkuje slovensky dopravce. Někdo jiný než od koho kupujeme. My jsme v ČR. Všichni 3 plátci. Dá za zboží přijde nám z sk a my zase prodame do de. Zboží šlo rovnou z sk do de
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 5. 2017 11:22
Dobrý den,prosím vás o radu,nemůžu to nikde najít. Mám nákup telefonu z sk. My i oni jsme plátci. Dopravu zajistil slovensky dopravce taky plátce. A já mám
1. Doprava je uvedena u nákupu zboží z EU od sk subjektu na jedné fakture. Jak se. Zde chovat revers? Vše jako revers na zboží?
2. Doprava je na fakture zvlášť od sk subjektu. Doprava se vztahuje k nákupu zboží z EU. A moje otázka jak revers? Jako služba a nebo jako zboží?
3. Dále mám ještě jiný případ. To je tristranny obchod. A jak tam s dopravou? Kopíruje cele plnění tristranneho obchodu? Tedy dopravu uvedu do řádku pro tristranny obchod?
Děkuji. Snad jsem to napsala seozumitelne. Budu vděčná za radu.