Re: špatně spočítaná exekuce - HELIOS
Dnes je pozdě. Že má exekuci na mzdu věděla - muselo jí to příjít domů. Takže se o doložení vyživovaných osob měla starat dřív. Výplaty máte hotové a postupovala jste podle skutečností, známých ve chvíli zpracování. Není co řešit.
Já jsem tedy v minulosti postupovala také tak, srazila jsem exekuci jen podle toho, co jsem měla doloženo a začala jsem započítávat vyživované osoby až když mi je zaměstnanec doložil, žádné zpětné opravy. Ale protože nejsem specializací mzdová účetní, nebyla jsem si na 100% jistá, že to dělám dobře.
Mohu se, prosím, zeptat, jakým způsobem má vlastně zaměstnanec dokazovat počet vyživovaných osob? Nemohu to nikde najít. Jeden zam. mi uvedl 2 vyživované děti a když jsem chtěla nějaké rozhodnutí o výživném nebo dohodu, tak mi donesl jen jeden rodný list, ve druhém prý není ani zapsán, údajně platí na obě, hotově a dohodu ztratil... Děkuji předem, omlouvám se, že místo abych poradila, ještě otravuji...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 8. 2017 14:14
Dobrý den, zaměstnankyně mi nedonesla žádné podklady k exekuce tj. doklady na 2 vyživované osoby, tudíž jsem jí je tam ani nedala a exekuční srážka byla tudíž spočítaná špatně. Exekuce byla zatím jen deponovaná. Zaměstnankyně požaduje opětovné spočítání exekuce a doplacení rozdílu. Když jí tento rozdíl doplatím, jak to prosím upravím v programu. Protože když by odešla a já jí vytisknu zápočtový list, tak už jsou tam špatně uvedené částky, které jsem jí strhla. Děkuji.