Re: Exekuce na plat
predne gratuluji, ze az nyni mate prvni exekuci a zaroven nezavidim, ze vas to take potkalo. Dobre je si ujasnit vsechny rozhodujici okolnosti.
prednostni x neprednostni
deti
manzel se bere jako tykovy - nejsou rozhodujici dalsi zkutecnosti
pravni moc jiz dorazila? jeste je totiz varianta, ze mate exekuci, zacnete srazet, ale penize nikam neodesilate a az dorazi pravni moc, tak odestele vse zpetne najednou a od dalsiho mesice jiz odesilate mesicne.
zakon o srazeni si jiste nastudovat muzete, ale je to dost slozite. Snad mate nejakou jednodussi a jenom jednu. Kdyby jich bylo vice, tak jeste musite sledovat poradi. Muze se totiz menit. napr. mate jednu kterou strhavate, pak prijdou dalsi a nektera z nich muze tu starou preskocit. Nasledne treba prestanete srazet tu povodni, protoze zamestnanec vic platit nemuze a budete hradit jinou. Pak vam jeste zacnou psat exekutori soucinnost, proc nesrazite, kde zamestnanec bydli, jake ma tel cislo, ... ;o) Osobne pro kontrolu vyuzivam toto:
https://www.vyplata.cz/vypocty/vysenezabavitelnecastkyzemzdy_rozc.php
Re: Exekuce na plat
Exekuce je nepřednostní. Omlouvám to jsem jaky zapomněla napsat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 9. 2017 9:22
Dobrý den, prosím moc o radu. Přišla na naši zaměstnankyni exekuce na plat. Ještě nikdy jsem bohužel toto neřešila. Zaměstnankyně má dvě nezaopatřené děti a manžela, který pobírá invalidní důchod. Můžete mi poradit kolik jí můžu ze mzdy srazit a kolik jí musí zůstat? Děkuji moc.