Re: Přiznání k dani fyzických osob
Do přiznáni jsem zadala, ale daň mi to vrátí 1305, ale ne to co bych měla platit já. Prodej byl zahrada, která je zároveň vedena jako stavební pozemek. Uplatnila jsem odpočet na poplatníka. Zisk jsem dala do přílohy číslo 2. Ale mám správně daň z příjmů fyzických osob, že?
A dívala jste se do zákona o daních z příjmů, jestli není ten prodej osvobozený?
§4/1/b
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1992-586?text=%C2%A7%204
A pokud by osvobozený nebyl, není třeba výše daně z prodeje zahrady nižší, než sleva na poplatníka - a proto Vám žádná daň nevyšla?
Tak od začátku. Do § 6 dáte přesně to, co máte na Potvrzení od zam-tele. Do § 10 dáte příjem prodejní cenu, výdaj posčítáte kupní cenu plus tu daň plus další náklady pokud byly. Pak podle návodu sčítáte, odčítáte ... a něco vám na konci vyleze. A bude to vratka 1305
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 9. 2017 9:51
Dobrý den, prosím vás, jsem na mateřské a budu mít povinnost podávat daňové přiznání z důvodu příjmu podle paragrafu 10 plus budu mít za rok příjem pouze z dovolené od zaměstnavatele. Daň budu mít 1305 Kč. Ale příjem budu mít ještě z toho prodeje, což dělá danění z 20000 Kč. Ale když jsem zkoušela zadat do přiznáni, vrátí mi to zaplacenou daň 1305 Kč, ale jak zaplatím tu daň ze zisku z těch dvaceti tisíc? Budu danit 15 procenty, ale nevím jak zaplatit. Děkuji.
Marie