Re: RD, MD, HPP, DPP a kurz angličtiny
Začnu odzadu. Pře neschopence pracovat v jiném pracovněprávním vztahu (DPP, dpč nebo druhý pracovní poměr), i u téhož zaměstnavatele můžete, ale musí jít o úplně jiný druh práce, než máte v pracovní smlouvě. A nesmíte porušovat léčebný režim. Ale píšete, že jste na RD. V době RD Vám stejně nemocenské dávky nenáleží, i když Vám doktor napíše neschopenku. S tím školením v době další MD nevím.
Dobry den, ja jsem to popletla. RD mi konci tento rok, ale az pristi rok v cervnu ma malej tri roky. Tak nevim, jestli muzu byt na neschopence, kdyz malymu jeste nebyli tri roky. V praci bych mela nastoupit 1.11. letos a DPP mi konci v prosinci.
Pokud jste požádala zaměstnavatele o rodičovskou dovolenou do 31.10.2017, tak můžete mít neschopenku, ale nemocenské dávky ( nebo v náhradu v prvních dvou týdnech od začátku nemoci) budete dostávat až od 1.11.2017, tj. až Vám skončí rodičovská ( tj. Až Vám skončí to volno v zaměstnání).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 9. 2017 15:33
Prosím o radu.
Jsem na rodičovské dovolené a pro zaměstnavatele pracuji na dál vždy úkolově na DPP. RD mi končí v práci příští rok (na cssz mi již skončila), mezitím ale nastoupím znovu na MD. Šéf mi mezitím v rámci školení všech zaměstnanců firmy zaplatil intenzivní angličtinu. Když budu chodit na angličtinu v rámci původní pracovní smlouvy, tak můžu? Nebude to bráno jako školení na stejné úrovni práce, jako mám HPP? Nebo mám raději chodit v rámci nějaké dpč, dpp? a neovlivní mi to další mateřskou?
A v neposlední řadě mi doktor nabídnul, jestli nechci jít na neschopenku, kvůli drobným problémům. Můžu na neschopence pracovat z domu na dpp, tak jak pracuji teď? Myslím si, že pracovat na neschopence nelze, ale jsem z toho tak popletená už, že se raději znovu na všechno zeptám.
Děkuji Hanka