Re: exekuce a zápočtový list
To není podstatné, klidně tam napište nulu, protože případný nový zaměstnavatel musí vědět jen číslo exepříkazu, kdo je exekutorem (aby ho mohl informovat o nástupu) a nějaký orientační dluh, který stejně exekutor znovu vyčíslí. Nový zaměstnavatel také bude zatím srážet a zatím deponovat, dokud mu od exekutora nepřijde exepříkaz a nabytí. A pak dluh bude exekutor vyčíslovat znovu, až mu přijde ta deponovaná částka od Vás. Ale ZL bych v pátek nedávala, předala nebo poslala bych ho v pondělí.
Re: exekuce a zápočtový list
Také jsem se s tím ještě nesetkala. Ale nejspíš ho chce proto, aby měl představu kolik může očekávat peněz za srážky, a ty vy kromě poslední výplaty stejně už posílat nebudete. Z publikace JUDr. Breburdy jsem si odvodila (není to tam výslovně uvedeno), že by exekutoři neměli mít právo požadovat mzdový list, ale jen informace o vyplácené mzdě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 9. 2017 11:04
Dobrý den,
prosím vás, jak řešíte následující situaci: jde mi o záznam v zápočtovém listě - pracovnice končí PP 30.9.2017, dnes došla exekuce (bez nabytí právní moci-budu deponovat). Do zápočtového listu ji napíšu číslo rozhodnutí, výši pohledávky, ve prospěch komu (adresa, číslo účtu), ale taky je tam kolonka dosud sraženo.
Vzhledem k tomu, že zápočtový list ji dám v pátek, tak ještě nevím, kolik ji srazím za září, takže tam nemůžu napsat kolik ji bylo sraženo. Nebo tam mám napsat nulu?
Za radu moc děkuji.
P.