Re: exekuce a zápočtový list
To není podstatné, klidně tam napište nulu, protože případný nový zaměstnavatel musí vědět jen číslo exepříkazu, kdo je exekutorem (aby ho mohl informovat o nástupu) a nějaký orientační dluh, který stejně exekutor znovu vyčíslí. Nový zaměstnavatel také bude zatím srážet a zatím deponovat, dokud mu od exekutora nepřijde exepříkaz a nabytí. A pak dluh bude exekutor vyčíslovat znovu, až mu přijde ta deponovaná částka od Vás. Ale ZL bych v pátek nedávala, předala nebo poslala bych ho v pondělí.
Re: exekuce a zápočtový list
Také jsem se s tím ještě nesetkala. Ale nejspíš ho chce proto, aby měl představu kolik může očekávat peněz za srážky, a ty vy kromě poslední výplaty stejně už posílat nebudete. Z publikace JUDr. Breburdy jsem si odvodila (není to tam výslovně uvedeno), že by exekutoři neměli mít právo požadovat mzdový list, ale jen informace o vyplácené mzdě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
27. 9. 2017 11:04
Dobrý den,
prosím vás, jak řešíte následující situaci: jde mi o záznam v zápočtovém listě - pracovnice končí PP 30.9.2017, dnes došla exekuce (bez nabytí právní moci-budu deponovat). Do zápočtového listu ji napíšu číslo rozhodnutí, výši pohledávky, ve prospěch komu (adresa, číslo účtu), ale taky je tam kolonka dosud sraženo.
Vzhledem k tomu, že zápočtový list ji dám v pátek, tak ještě nevím, kolik ji srazím za září, takže tam nemůžu napsat kolik ji bylo sraženo. Nebo tam mám napsat nulu?
Za radu moc děkuji.
P.