Re: Záloha- nulová konečná faktura a KH
je jedno kolik je na faktuře vyčísleno k úhradě, Vás zajímá daňová rekapitulace. Pokud v té je uvedena 0Kč, pak si vyžádejte daňový doklad k záloze a ten uvedete do KH i do DPH. Fakturu a zálohovou fakturu tam uvádět nebudete. Pokud je na faktuře v daňové rekapitulaci dph uvedeno, pak vám do KH musí vstoupit právě tato faktura...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 10. 2017 14:48
Dobrý den,
hledala jsem obdobný případ, ale nenašla.
Dodavatel nám poslal zálohovou fakturu na 18.152Kč (na zálohovém doikadu sice rozepsal ZD + DPH, ale my o zálohách neúčtujeme).
Záloha byla vystavena 20.9..
Záloha byla uhrazena 26.9.
Následně nám bylo zboží dodáno i s finálním daňovým dokladem, kde bylo rozepsáno
zboží ZD 15.002 + DPH 3.150 = 18.152
odpočet zálohy ZD -15.002 - DPH 3.150 = -18.152 (platba 27.9.)
Celkem k úhradě 0Kč.
My jsme si nárokovali až z konečné faktury, jak do KH? SW mi to vyhodnodtil, jako nulovou fakturu a proto mám zatím v B3, ale jistá si tím nejsem.
A jak by vypadal postup, dy platba by proběhla v jiném měsíci než dodání zboží a vystavení konečné faktury? Jsme měsíční plátci.
Děkuji moc za názory