Re: Prosím Linu a mmm!!!
když dojdou lidi, tak může být i v DIK a současně i v ústřední...počet není stanoven, ale měl by to být nejméně jeden inventurující a jeden nad ním,který odpovídá a podepisuje protokol DIK, v ústřední by měli být statut.zástupci firmy nebo vedoucí pracovníci...
xxxxxxxxx
Souhlas s mmm - zítra se mrknu, jak konkretně to máme v práci - je to také škola, ale detaily inventarizace jsem pustila z hlavy hned, jak jsem DIKům předala invent. seznamy, takže mají co dělat , ....
Hele, Bobino, když jste ze školství tak si neodpustím jednu otázečku ...... jak zvládáte a zda vůbec provádíte finanční kontrolu? ....... blíže specifikuji těmito termíny - správce rozpočtu, příkazce operace, limitovaný příslib, individuální příslib .... atd., .... já osobně, pokud zaslechnu termín "finanční kontrola", kterou jsem navíc nucena i provádět, většinou ve mně klíčí rozhodnutí odejít do předčasného důchodu. Pokud mi k tomuto problému napíšete své stanovisko, určitě mne potěšíte......
Fin.kontrolu jsem zatím já nedělala.. Ale termíny příkazce operace atd. v tom se pomalu,ale jistě rozkoukávám,kdy jsem si nechala udělat 3razítka a zpětně k 1.1. všechny dokumenty těmito "názvy" orazítkovávala. Upřímně - byla jsem z toho napalici :-))) Přijde mi to jak hovadina,ale budiž,když si to nahoře vymysleli!! Jen mám někdy pocit,že špatně zaškrtnu,jestli se jedná o ind. či lim.přislib :-(( Takže prostudování všeho k fin.kontrole mě ještě čeká :-) Jsem ráda,že s tím máte již zkušenosti, myslím že až na fin.kontrolu dojde, budu Vás doooost potřebovat :-)) Mějte se krásně a zatím děkuji za vše
xxxxxxxxxxxxx
Bohužel s finanční kontrolou asi těžko pomůžu, protože mám na ni vyvinutou velice silnou alergii - vytváříme cosi pro úředního šimla, který možná někdy přijde na kontrolu (od zřizovatele? od kraje? od Pána Boha?... čertví), takže pro náš alibismus a naplnění litery zákona nachystáme haldu nesmyslných papírů, nesčetněkrát je podepíšeme , založíme a případně ještě provedeme jejich následnou kontrolu. Vždycky men to naprosto rozhodí a zuřím,... jsme malá školička, kde není co ukrást, takže než se něco koupí, koukáme do rozpočtu jak cvoci, přepočítáváme peníze v kase i na účtech, jen aby to vyšlo.Takže, když to shrnu, pravděpodobně si na fin. kontrolu budeme moci společně ponadávat, případně si vyměnit zkušenosti, co za výtvory chystáme. Mějte se taky fajn a kdyby něco, ozvěte se.
S těma nesmyslnýma podpisama "pro mě" jsem si již zanadávala loni při předávání inventarizace,kdy při odchodu na mě zavolali,ať ještě na každý papír udělám parafu. (při přibližně 150papírech ) Bezmluvení jsem zasedla a vše podepsala. Jaké bylo mé udivení,když jsem poté dostala zápis o inventarizaci na 3papírech a samozřejmě podpisy byly jen papíře základním prvním. Nu což,oni si diktují, já se šibalským úsměvem parafuji :-)))) Takže hodně síly a pevné nervy. Jitka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
9. 11. 2005 13:38
Prosím ještě o jednu věc k ÚIK a DIK :-)) A to,jestli v ÚIK může být někdo jmenovaný,který je i v DIK??! A dále kolik min. či max. musí (může) být členů v inventarizačních komisích. Děkuji