Re: Výplata špatně_nástup v 1/2 měsíce
V první polovině měsíce jste měla jiného zaměstnavatele, kde jste měla podepsané Prohlášení poplatníka daně?
Je zde možnost, že Vám mzdová účetní nezapočetla do mzdy slevu na dani a daňové zvýhodnění na děti.
Máte k dispozici výplatku, kde by šlo toto vyčíst?
Z hrubé mzdy 6805 je vypočtená daň o 690 Kč nižší než základní sleva na poplatíka. Tohle vypadá, že je dobře.
Víc než půlku minimální mzdy máte také, takže pokud jste dodala všechny podklady k dětem, tak by tam měly být - byl by to bonus.
Vyplnila jste děti do prohlášení? Dodala jste všechny podklady? (potvrzení o studiu u dětí nad 18 let, potvrzení druhého z poplatníků-manžela, otce, že neuplatňuje on..)
Děti v prohlášení mám. Budu se muset jít zeptat.. Ten bonus tam nevidím. Teď si ale myslím, že prohlášení manžela jsme nedodali. V ročním zúčtování (v mém případě v přiznání) se mi ty děti ale "vyrovnají", pokud mi je do mudy nedali, že? Děkuji.
>>>>>Dobrý večer, je možné, aby Vám zaměstnavatel spočítal
>>>>>špatně mzdu? Nějak se mi to nezdá a dle kalkulaček na
>>>>>netu se má výplata liší... V listopadu jsem
>>>>>nastupovala do práce v polovině měsíce, mám podepsáno
>>>>>prohlášení, uvedené 3 děti, hrubá mzda je 6.805,-.
>>>>>Mzdové účetní
>>>>>prosím, kolik by Vám vyšla čistá mzda? Děkuji.
>>Vyplnila jste děti do prohlášení? Dodala jste všechny
>>podklady? (potvrzení o studiu u dětí nad 18 let,
>>potvrzení druhého z poplatníků-manžela, otce, že
>>neuplatňuje on..)
>Děti v prohlášení mám. Budu se muset jít zeptat.. Ten
>bonus tam nevidím. Teď si ale myslím, že prohlášení
>manžela jsme nedodali. V ročním zúčtování (v mém případě
>v přiznání) se mi ty děti ale "vyrovnají", pokud mi je
>do mudy nedali, že? Děkuji.
V případě, kdy v při ročním zúčtování daně nebude splněna níže uvedená podmínka (či při podání DAP), o daňový bonus přijdete.
ZDP
§ 35c Daňové zvýhodnění pro poplatníky daně z příjmů fyzických osob
(4) Daňový bonus může uplatnit poplatník, který ve zdaňovacím období měl příjem podle § 6 nebo 7 alespoň ve výši šestinásobku minimální mzdy. Do těchto příjmů se nezahrnují příjmy od daně osvobozené, příjmy, z nichž je daň vybírána srážkou podle zvláštní sazby daně s výjimkou příjmů, u nichž se uplatní postup dle § 36 odst. 7 nebo 8 a příjmy, které jsou podle § 38f vyjmuty ze zdanění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 12. 2017 21:31
Dobrý večer, je možné, aby Vám zaměstnavatel spočítal špatně mzdu? Nějak se mi to nezdá a dle kalkulaček na netu se má výplata liší... V listopadu jsem nastupovala do práce v polovině měsíce, mám podepsáno prohlášení, uvedené 3 děti, hrubá mzda je 6.805,-. Mzdové účetní prosím, kolik by Vám vyšla čistá mzda? Děkuji.