Re: Prosím náhradní plnění
Zaměstnavatelům zaměstnávajícím více než 25 zaměstnanců v pracovním poměru je v § 83 zákona uložena povinnost do 15. února oznámit místně příslušné krajské pobočce Úřadu práce ČR plnění povinného podílu za uplynulý kalendářní rok a způsob jeho plnění
uplynulý kalendářní rok je rok 2017, tudíž i přepočtený počet zaměstnanců musí být za rok 2017, vyplněný tiskopis za rok 2017 zasíláte do 15.2.2018
Re: Prosím náhradní plnění
...takže potom prosím pokud by poočet vyšel víc než 25 zamců -je mít za r.2017 splněno náhradní vyplnění nebo platit, že ano?
U nás se jedná o ten případ, že buď v roce 2015 nebo v roce 2016 bylo více jak 25 zaměstnanců (to já teď pořádně nevím, protože jsem nová) - nyní v roce 2017 je stav pod 25 zaměstnanců a nevěděla jsem jak ověřit a které období brát pro prověření, že nespadáme do povinnosti náhradního plnění a jestli vpřípadě, že jsme pod limitem 25 zamců máme nebo nemáme toto hlásit, že jsme se dostali pod stav a tudíž hradit/plnit nemusíme kolem toho nic. Jestli je k tomu nějaká oznamovací povinnost-hledala jsem a nenašla-jen někde v nějakém článku se zmiňovali, že je lepší napsat na ÚP, že jsme v "podstavu", ať nás případně nekontrolují......
Děkuji moc za Váš názor a hezké vánoce přeji......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 12. 2017 8:34
Chci se prosím zeptat-za rok2017 náhradní plnění - prům.přepočt.počet zaměstnanců počítám za r.2016 a na ÚP tiskopis zasílám do 15.2.2018.
děkuji moc za radu