Re: Pro Moravu :-)))
Ahoj - moc děkuji za odpověď. Jsem tu 6. rok a od 4/04 mám 17.000,- hrubého.Vztahy máme dobré, ale člověk musí žít. Doufám, že jsi alespň z Jižní Moravy a máte blízko vinohrad - víno pomáhá pohodě a já ho mám ráda. Není mi to příjemné , ale kamarádek se neptám. ( jedná dělá podvojné účto, druhá na Fin. ředite., třetí učitelku na základce (a to si učitelé stěžují - ta má 19.000,-) bylo by to směšné se ptát - je to nesrovnatelné, každý jsme si vybrali.
Ale potřebuji srovnání - pro doložení případné mé žádosti. Omlouvám se a přeji hezký den.
Vinecko mam taky rada, ale k vinohradum to mam dost daleko...jsem ze Sev. Moravy. Muj pritel je ucitel na ZS, uci tam 4. rok a ma 16 000 hrubeho. Ma hodne aktivit i mimo skolu a casto bereme decka i na nase soukrome vylety na hory atd atd. Moc penez to neni - teda aspon pro chlapa ne. Az budeme mit mimco, tak si to nedovedu predstavit ....
Ahoj, já jsem z Prahy (což je pro mzdu neporovnatelné), před mateřskou jsem měla na starosti účto celého odštěpného závodu (velikost malého s.r.o.) bez mezd, pokladny a skladu a dále sehrávání účetnictví jednotlivých odštěpných závodů, účetní závěrku (podklady pro audit), daňová přiznání. K dispozici daňovou poradkyni na telefonu. Po pěti letech mzda 26.000 hrubého.
Teď jsem na rodičovské, do práce chodím 2 dny v týdnu (naštěstí mám babičku), dělám poloviční práci a beru polovic.
ještě jednou vysočina,
nástupní plat byl před 6 lety 9.000,- hrubého
upřesnuji, ve firmách dělám vše, tzn. mzdy, pokladnu, fakturaci, DPH ( měsíční plátci ),závěrky, daňová přiznání, sil. daň, daň z nemovitostí, korespondenci,instalace a údržbu PC .... různorodá práce mě baví, akorát ty prachy...
daňového poradce bohužel nemáme , díky bohu za toto forum !
Re: Dotaz pro Danu
Naštěstí cizí jazyk nepotřebuji, jedná se o tuzemskou firmu. Za to mě potkala věc zvaná konsolidace - kontroluji ještě účto mateřské společnosti (naštěstí konsolidace nepodléhá IFRS a naštěstí máme super auditora, který defacto udělal konsolidovanou závěrku za mě...)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 11. 2005 13:36
Prosím zda-li by mi někdo neporadil. Všichni neustále studujeme, sledujeme, účtujeme, radíme se - a v konečné fázi za vše ručíme. Vím, že co firma, možnosti a region se liší. Ale přesto prosím zda-li by mi někdo nedal ohlas, o co mi mohu říci ?
Účetní - firma cca 18 zaměstnanců, vede DE, měsíční plátci DPH
Zpracovává personalistiku (velká fluktuace), silniční daň, mzdy (OSSZ, zdr.poj.) , veškerou korespondenci a hlášení (FÚ, ÚP, OSSZ, Zdr.poj.) došlé, přijaté faktury (ne podklady pro fakturaci),daňové přiznání pro majitele a spolupracující osobu, placení bankou (internet), ne fyzické vedení pokladny. Jsem zaměstnanec - tudíž 8,5 h denně na pracovišti. Nikdo mě nezastoupí - nikdy, protože majitelé jsou starší, počítač neobsluhují a účetnictví nerozumí. A nyní máme diskusi ohledně platu, poradí mi někdo ? Jsem z Jižních Čech. Díky