Re: zapůjčení vozidla
Nějakou smlouvu mám, FÚ ji už kontrolovala, prošlo to - jestli pošlete svůj e-mail, zašlu. Jinak - nájemné bude příjmem Vašeho klienta (§7), odpisy krátit nebudete a v knize jízd jsem vždycky poznamenala: od - do, km, zapůjčeno tomu a tomu.Silniční daň platí Váš klient, který má auto v OM.
Mějte se.
Re: zapůjčení vozidla
Paní Lino,dostal jsem se ke smlouvě oklikou -ale mám dotaz.Mohu stanovit částku za pronájem třeba 10.000 Kč měsíčně -včetně všeho ? (Mám to komplikované v tom, že chvíli jezdí pro FO a chvíli pro SRO,ale v majetku jsou FO) Takže pro FO to bude příjem,ale uhradí vše včetně PHM a sro si to dá do nákladů jen jako položku nákladovou (za pronájem )
Jak to potom bude s DPH v DE (jsme měsíční ) ? Nebude namítat FU,že nemáme oprávnění na autodopravu ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 11. 2005 14:22
Prosím o radu:
Klient FO, PÚ má v majetku osobní automobil. Platí silniční daň. Jeho manželka založila občanské sdružení a zároveň je jeho zaměstnancem, a toto auto by si nyní občas potřebovala půjčit pro své služební cesty. Jedná se o několik dní v měsíci. Pohonné hmoty si bude kupovat sama, tzn. že doklad o nákupu PHM nepůjde do účetnictví klienta. Chtěla bych se zeptat, zda někdo nemá vzor smlouvy o zapůjčení vozidla? a potom jak je to se silniční daní? Stále ji bude platit jen můj klient.
V knize jízd budou tyto cesty jako soukromé a já budu krátit náklady, asi jen odpisy, když PHM mi do nákladů vůbec nepůjdou.
Můžu poprosit nějakou dobrou duši o pomoc. Děkuji