Poplatek OSVČ za rádio

• (neregistrovaný)

22. 1. 2018 22:26

Je tu někdo, komu v posledních dnech přišla do datovky přihláška k placení poplatků za rádio apod.?? Podnikám 18 let a o tomto jsem neměl tušení..myslíte že mi to napočítájí zpětně? Díky za názor.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 1. 2018 4:21

Akras (neregistrovaný)

Re: poplatek OSVČ za rádio
      Také mi dorazilo, vyplnila jsem čestné prohlášení a vrátila zpět - ke svému podnikání rozhlas nevyužívám. Rozhlasové poplatky hradím coby soukromá osoba.

• 23. 1. 2018 4:38

misuke (neregistrovaný)

Mě to taky dorazilo. Ale i když rádio neposlouchám asi zapnout na pc jde, příp. pracuju doma a radio samozřejmě doma máme. Tak si nejsem moc jistá co s tím.

• 23. 1. 2018 5:15

Akras (neregistrovaný)

Také pracuji/podnikám z domu, doma rádio samozřejmě mám a také za něj řádně platím rozhlas poplatek. Jako OSVČ rádio nevyužívám, pokud bych měla coby osvć v majetku automobil a v něm poslouchala rádio, pak bych poplatek coby osvč hradit musela, ale auto v majetku nemám, tedy coby osvč poplatek neřeším. Tak jsem si to alespoň vysvětlila já :-)

• 23. 1. 2018 5:21

Akras (neregistrovaný)

https://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1501536

• 23. 1. 2018 10:10

teri (neregistrovaný)

Dobrý den. Nám toto přišlo ihned druhý den, co uvedli v Aktualitách na stránkách ČRo, že budou rozesílat výzvu všem osobám s IČO, které nejsou registrovány k poplatkům. Hledají, kde vytřískat peníze.
      Také platíme klasicky za domácnost, ale v majetku máme vozidlo, tak jsme se raději k poplatkům "přihlásili". Vozidlo k podnikání máme asi 5 let a v přihlášce nešlo zadat více než 3 roky zpětně, takže nám spočítali přes 2 tis zpětně včetně roku 2018. Od příštího roku už bude klasická platba 540Kč za každý rok dopředu se splatností v lednu.

• 23. 1. 2018 16:17

vladík (neregistrovaný)

Ano též mně to přistálo v datovce, napsala jsem že vlastním přijímač jako občan a řádně za něj platím, tak podruhé jako OSVČ platit nehodlám, auto nevlastním , přišla odpověď,kde mně bylo vysvětleno z čeho všeho se má platit popatek:
      "Za rozhlasový přijímač ve smyslu § 2 odst. 1 Zákona se považuje např. rádio, radiobudík, autorádio, mini/mikro věž, počítač/notebook s FM/DVB-T tunerem, televize se set-top-boxem nebo tunerem pro příjem digitálního vysílání DVB-T/S/C nebo televize s příjmem programů kabelové TV, pokud umožňují příjem rozhlasového vysílání" tak jsem čestně prohlásila, že OSVČ nic z toho nevlastním.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).