Re: poplatek OSVČ za rádio
Také pracuji/podnikám z domu, doma rádio samozřejmě mám a také za něj řádně platím rozhlas poplatek. Jako OSVČ rádio nevyužívám, pokud bych měla coby osvć v majetku automobil a v něm poslouchala rádio, pak bych poplatek coby osvč hradit musela, ale auto v majetku nemám, tedy coby osvč poplatek neřeším. Tak jsem si to alespoň vysvětlila já :-)
Dobrý den. Nám toto přišlo ihned druhý den, co uvedli v Aktualitách na stránkách ČRo, že budou rozesílat výzvu všem osobám s IČO, které nejsou registrovány k poplatkům. Hledají, kde vytřískat peníze.
Také platíme klasicky za domácnost, ale v majetku máme vozidlo, tak jsme se raději k poplatkům "přihlásili". Vozidlo k podnikání máme asi 5 let a v přihlášce nešlo zadat více než 3 roky zpětně, takže nám spočítali přes 2 tis zpětně včetně roku 2018. Od příštího roku už bude klasická platba 540Kč za každý rok dopředu se splatností v lednu.
Ano též mně to přistálo v datovce, napsala jsem že vlastním přijímač jako občan a řádně za něj platím, tak podruhé jako OSVČ platit nehodlám, auto nevlastním , přišla odpověď,kde mně bylo vysvětleno z čeho všeho se má platit popatek:
"Za rozhlasový přijímač ve smyslu § 2 odst. 1 Zákona se považuje např. rádio, radiobudík, autorádio, mini/mikro věž, počítač/notebook s FM/DVB-T tunerem, televize se set-top-boxem nebo tunerem pro příjem digitálního vysílání DVB-T/S/C nebo televize s příjmem programů kabelové TV, pokud umožňují příjem rozhlasového vysílání" tak jsem čestně prohlásila, že OSVČ nic z toho nevlastním.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 1. 2018 22:26
Je tu někdo, komu v posledních dnech přišla do datovky přihláška k placení poplatků za rádio apod.?? Podnikám 18 let a o tomto jsem neměl tušení..myslíte že mi to napočítájí zpětně? Díky za názor.