Re: DPH ze zálohy před registrací
Je pohledávka součástí obchodního majetku, aby mohla být k datu registrace zařazená v obchodním majetku?
Pokud bych si v tomto případě chtěla odpočet DPH z uvedeného uplnění uplatnit podle § 79 ZDPH, tak bych nechala první Přiznání k DPH zpracovat daňovým poradcem.
Re: DPH ze zálohy před registrací
První přiznání jsem už podávala za listopad, protože registrace byla 30.11., přiznání bylo nulové. Do obchodního majetku mi maskot vstoupí až při dodávce v únoru, kdy bude i konečná faktura. Mohu tedy nyní daňový doklad k záloze vůbec neúčtovat, protože DUZP je v době neplátcovství a až v konečné faktuře (v únoru) si DPH nárokovat? Děkuji vám moc za odpovědi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
23. 1. 2018 8:38
Dobrý den,
obdržela jsem daňový doklad k uhrazené záloze (úhrada 20.11.2017), která ale byla uhrazena ještě před registrací k DPH. Nyní už registrovaní jsme (registrace v 30.11.2017). Mohu si toto DPH nárokovat, i když DUZP je datum před registrací? Nebo si toto mohu nárokovat až v konečné faktuře?
Děkuji.