Re: 2x podepsané růžové prohlášení v 1 m
Co nejhoršího se může stát
Příjem § 6 za rok 2016 (10.000*12) + 3.000 = 123.000
Daň z příjmu FO 15% = 18.450,-Kč
odečet slevy na poplatníka 24.840,-Kč
Daň po odečtu slevy = 0
Pokud k tomu vypočtu sankci podle DŘ § 250, tak v případě, že by paní podala DAP až po výzvě FÚ, tak dopočet daně bude nula a sankce, pokud se dobře dívám, by byla také nula.
Re: 2x podepsané růžové prohlášení v 1 m
A co to paušální pětikilo za nepodání? To už není?
Jinak taky mě to párkrát napadlo, že Fú nemá šanci to zjistit, ale bála jsem se to vyslovit nahlas.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
9. 2. 2018 12:43
Dobrý den, prosím o názor. Nevíte zda, případně jak by FÚ mohl zjistit 2x podepsané růžové prohlášení v jednom měsíci, pokud dotyčná nepodala DP? Svěřila se mi kamarádka - studentka, že v roce 2016 měla na celý rok DPP na 10.000,-Kč/měsíc s podepsaným růž. prohlášením a v 12/2016 měla další DPP na 3.000 také s podepsaným růžovým prohlášením. Na provedení RZD se jí nikdo neptal a DP sama také nepodávala. Teď řeší, jestli to má dodatečně opravovat (podat DP za 2016) nebo i vzhledem k tomu, že se jedná o malou částku, se na to nepřijde. Pokud vím, tak vyúčtování zálohové daně na FÚ není jmenovité, tak mě ani nenapadá možnost, jak by na to FÚ mohl přijít. Předem děkuji za Vaše názory.