Re: Co to znamená?
Každý zaměstnavatel je povinen mít smluvního (tzv. závodního) lékaře, ke kterému posílá své zaměstnance na vstupní a periodické prohlídky. Už se tady o tom mnohokrát obsáhle diskutovalo, zadejte si do vyhledávače a pročtěte si příspěvky.
Zaměstnavatel je také povinen zařadit zaměstnance do kategorií podle stupně náročnosti nebo nebezpečnosti jeho práce a tuto kategorizaci odeslat na příslušnou hygienickou stanici.
Viz. §40 Zákona 20/1966 Sb a Zákon 258/2000, §37, Nařízení vlády 502/2000 a 178/2001.
???
Jejda, tak toto slyším taky poprvé. Jsme s.r.o. Kdo je za to zodpovědný, mzdová účetní?
Re: Co to znamená?
To mate teda problem - jsou za to pokuty az 2 miliony.
Doporucuji okamzite sehnat nejakeho doktora, ktery s Vama tu smlouvu uzavre - treba i zpetne. (treba za ....)
Pokud by Vam potvrdil preventivni prohlidky bylo by to jeste lepsi.
Jinak ja jsem shanel zavodniho lekare skoro rok !!! Nikdo to nechce delat - je s tim spousta papirovani a zadny doktor Vam ani nenapise papir, ze Vas nechce !!!
Cili to bych pouzil jako argument - ze zadneho nemate.
Tu kategorizaci praci se rychle sezente a muzete tvrdit ze jste ji poslali jiz v roce 2002. Tenkrat v tom byl pekny chaos - o neco to odkladali :-). Ze jste to neposlal doporucene? Povinnost to neni.
JInak si hned sezente nejakou externi firmu, ktera BOZP a PO dela.
Neco to sice stoji ale na pokutach zaplatite vzdycky vice a hlavne budete mit klidne spani.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 11. 2005 13:00
Dnes na firmu došel dopis z Krajské hygienické kontrole o provedeni státního zdravotního dozoru ( chtějí doklad o zajištění závodní preventivní péče pro zaměstnance, smlouvu s praktickým lékařem,nebo informace, které středisko jim ZPP poskytuje, doklady o kategorizaci prací......)
Co to pro mě jako majitele znamená, co musím udělat, co budou kontrolovat, na co si dát pozor??? !!! Jsem z toho vyděšení. Něco takového slyším poprvé, vůbec netuším, co po mě chtějí. Děkuji.