Re: plnička klimatizace-odpisy
Hmotný majetek, který nelze zařadit do odpisových skupin podle přílohy č. 1 k tomuto zákonu, s výjimkou uvedenou v odstavcích 6 až 8, zatříděný podle Klasifikace stavebních děl CZ-CC vydané Českým statistickým úřadem99) se zařadí do odpisové skupiny 5 a ostatní hmotný majetek zatříděný podle Standardní klasifikace produkce se zařadí do odpisové skupiny 2.
Takže OS 2, pokud jste nenašla v příloze (já jsem taky nic nenašla).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 11. 2005 13:14
Dobrý den,
prosím neúčtujete někdo autoservis, kde by v majetku měli "plničku klimatizace"?
Nebo jestli nějaký odborník mezi vámi neví, jak se toto zařízení odborně nazývá....
Můj klient si ji do autoservisu koupil a na faktuře kromě nějakého číselného označení (AT41502) není nic, čeho bych se chytla, jak se to správně jmenuje a do které třídy to zařadit na odpisy (cena cca 100.000,- Kč).
Když jsem si to zjišťovala u prodejce, tak ten neví, pro něj je to zboží a prostě tomu říká plnička klimatizace, příp. zařízení, kterým se plní klimatizace v autech.
A když jsem to hledala v SKP, tak jsem nenašla nic, co by tomu odpovídalo - asi nevím, co mám hledat :)
Děkuji za jakoukoliv pomoc nebo tip.
Helena