Re: Potvrzení příjmu pro banku
Já jsem do potvrzení uvedla čistý příjem bez daňového zvýhodnění a včera mi banka ohledně toho volala jak je možné, že paní chodí na účet více pěněz než jsem uvedla, vysvětlila jsem, že jde o daňové zvýhodnění. Paní jsem řekla, že potvrzení vystavím, ale bude u čistého příjmu poznámka, že se jedná o příjem s daňovým zvýhodněním. Paní nějak neměla ani potuchy co daňové zvýhodnění je a zrovna 2x příjemná nebyla. Nevíte o nějakém zákoně či vyhlášce na kterou bych se mohla odkázat, že jsem to uvedla dobře ?
Banky zajímá, kolik peněz dostane zaměstnanec za měsíc, aby věděli, zda je schopen měsíčně splácet určitý obnos. Víc je nezajímá. Proto i ve výpočtu průměrné mzdy nepostupujete standardně, ale pouze vypočtete aritmetický průměr, i když my mzdovky víte, že to není správná průměrná mzda.
Právě, vemte si, že ve firmě máme dotované stravování a někdo si bere jídlo i jídlo pro rodinu aby nemuseli vařit, srážky za stravování se odečítají z příjmu a tutíž výplata na účet je třeba o cca 2000 menší z důvodu srážky za stravování. To je ten stejný případ. :D někomu budu vyplňovat průměr z čistého příjmu a někomu průměr z výplaty na účet.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
19. 4. 2018 7:45
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, pokud vyplňuji potvrzení pro banku a banka chce čistý příjem, mám uvádět čistý příjem i s daňovým zvýhodněním?
Moc děkuji za odpověď.