Výpověď a těhotenství

• (neregistrovaný)

28. 11. 2005 14:40

Pokud jsem sama dala výpověď dle § 51, PP má skončit 31/1/2006 a nyní jsem zjistila, že jsem těhotná, koncem ledna půjdu marodit a na neschopence budu až do pobírání PPM. Kdy skončí PP? Budu mít nárok na proplacení dovolené z roku 2006?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 11. 2005 14:50

Petra (neregistrovaný)

Re: Výpověď a těhotenství
      řeším podobný problém končím 31/12/05 dala jsem výpověd a do kdy mohu otěhotnět aby se na mě vztahovala ochraná lhůta a mohla být na neschopence a pak pobírat mateřskou.Děkuji

• 28. 11. 2005 15:58

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Výpověď a těhotenství
      >>Pokud jsem sama dala výpověď dle § 51, PP má skončit
      >>31/1/2006 a nyní jsem zjistila, že jsem těhotná,
      >>koncem
      >>ledna půjdu marodit a na neschopence budu až do
      >>pobírání PPM. Kdy skončí PP? Budu mít nárok na
      >>proplacení
      >>dovolené z roku 2006?

Pracovní poměr Vám skončí 31.1., ledaže byste se se zaměstnavatelem dohodla na stažení té výpovědi.Protože budete končit jako těhotná,budete mít ochrannou lhůtu 6 měsíců.Když v této době omarodíte a budete marodit až do dne před nástupem na mateřskou (tj. 6 týdnů před porodem), budete mít nárok i na mateřské dávky. Co se týká dovolené za rok 2006 - jestliže v lednu odpracujete 22 směn, máte nárok na 1/12,která Vám bude při skončení poměru proplacená zároveň s případnou nevybranou dovolenou za rok 2005.Pokud neodpracujete 22 směn, nárok na ŘD za rok 2006 nevzniká.
      >
      >řeším podobný problém končím 31/12/05 dala jsem
      >výpověd a do kdy mohu otěhotnět aby se na mě vztahovala
      >ochraná lhůta a mohla být na neschopence a pak pobírat
      >mateřskou.Děkuji

Ochrannou lhůta 6 měsíců mají jen ty, které skončí jako těhotné.Pokud nebudete 31.12. těhotná,máte ochrannou lhůtu 42 dnů,ve které můžete onemocnět a pak pobírat nemocenskou.Pokud ale pak nenastoupíte k jinému zaměstnavateli,mateřské dávky mít nebudete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).