Re: Výpověď a těhotenství
>>Pokud jsem sama dala výpověď dle § 51, PP má skončit
>>31/1/2006 a nyní jsem zjistila, že jsem těhotná,
>>koncem
>>ledna půjdu marodit a na neschopence budu až do
>>pobírání PPM. Kdy skončí PP? Budu mít nárok na
>>proplacení
>>dovolené z roku 2006?
Pracovní poměr Vám skončí 31.1., ledaže byste se se zaměstnavatelem dohodla na stažení té výpovědi.Protože budete končit jako těhotná,budete mít ochrannou lhůtu 6 měsíců.Když v této době omarodíte a budete marodit až do dne před nástupem na mateřskou (tj. 6 týdnů před porodem), budete mít nárok i na mateřské dávky. Co se týká dovolené za rok 2006 - jestliže v lednu odpracujete 22 směn, máte nárok na 1/12,která Vám bude při skončení poměru proplacená zároveň s případnou nevybranou dovolenou za rok 2005.Pokud neodpracujete 22 směn, nárok na ŘD za rok 2006 nevzniká.
>
>řeším podobný problém končím 31/12/05 dala jsem
>výpověd a do kdy mohu otěhotnět aby se na mě vztahovala
>ochraná lhůta a mohla být na neschopence a pak pobírat
>mateřskou.Děkuji
Ochrannou lhůta 6 měsíců mají jen ty, které skončí jako těhotné.Pokud nebudete 31.12. těhotná,máte ochrannou lhůtu 42 dnů,ve které můžete onemocnět a pak pobírat nemocenskou.Pokud ale pak nenastoupíte k jinému zaměstnavateli,mateřské dávky mít nebudete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 11. 2005 14:40
Pokud jsem sama dala výpověď dle § 51, PP má skončit 31/1/2006 a nyní jsem zjistila, že jsem těhotná, koncem ledna půjdu marodit a na neschopence budu až do pobírání PPM. Kdy skončí PP? Budu mít nárok na proplacení dovolené z roku 2006?