Re: placení svátků u nerovnoměrné prac.d
Pokud mu na den svátku nevycházela směna, tedy neměl pracovat a ani nepracoval, náhradu za svátek nedostává.
Ale nerozumím tomu, jak píšete, že pracuje od pondělí do pátku (což jsou všední dny) a pak píšete, že ve svátek, který je ve všední den, na něho nevyjde služba. Tak pracuje od pondělí do pátku (plus něco v so a ne) nebo vždycky od pondělí do pátku nepracuje? Pokud má pracovní dobu od po do pá, tak na něho musí vyjít služba ve všední den vždycky, ne?
U nás pracuje když není svátek ve všední den tak od pondělí do pátku a každou třetí sobotu a neděli na něho vyjde služba, kterou si dodělává fond pracovní doby. Do služeb nechodí všichni pracovníci. Když vyjde svátek na všední den tak to zahrnujeme jako volný den sobota a neděle. Snad jsem to napsala srozumitelně.Děkuji mnohokrát
Já pracuji běžně od pondělí do pátku, jenže mám nepravidelnou pracovní dobu a tak máme svátek zakázaný - proč asi ? A chtějí abychom si jej nadělali v sobotu - chytré, že ? Když se to dá do plán u směn tak s tím nikdo nic neudělá, nebo snad ano ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 11. 2005 6:04
Dobrý den, prosím Vás, máme nerovnoměrnou pracovní dobu, zaměstnanec pracuje 7,5 hodin od pondělí do pátku, ostatní hodiny si nadělává v sobotu a neděli. Když vyjde svátek na všední den a nevyšla na něho služba, měl by mít tento den svátek placený jako náhradu? Máme hodinovou mzdu časovou. Mnohokrát děkuji