Re: Zápočtový list - malá organizace
Určitě zaměstnanci předejte alespoň zápočtový list s vyplněnými, ale nepotvrzenými dávkami nemocenského (stejně by měly být uvedeny na mzdovém listě) a on ho pak vymění za ten potvrzený z OSSZ. A Úřadu práce to je jedno jestli to je nebo není potvrzeno.
Podle mého musíte jako malá organizace vydat zaměstnanci v den ukončení pracovního poměru originál zápočtového listu s vyplněnou evidencí neschopností (s dodatkem, že v případě nemoci v ochranné lhůtě Vám ho dá k doplnění) a OSSZ nic potvrzovat nemusí. Ještě to po nás nikdo za 8 let nechtěl - ani OSSZ ani Úřad práce.
To se nediví na sociálce, že si nenecháváte potvrzovat 3 originály zápočťáku? Zaměstnanci bych vydala až ten potvrzený zápočťák, otázka je, jestli to stačí pro Úřad práce, když ho přinese dodatečně.
Teď jsem řešila to samé. Vystavila jsem 2 originály záp. listu,
jeden pro nás, druhý pro zaměstnance. Nepotvrzený jsem
dala hned zaměstnanci, potřeboval ho. Druhý jsem poslala
na potvrzení OSSZ. Je to už přes týden a samozřejmě mně
ho ještě nezaslali zpět.To by se zaměstnanec nedočkal.
Až mně ho laskavě zašlou tak dám zaměstnanci potvrzený a
ten nepotvrzený si od něj vezmu a nechám ve firmě.
Opravdu nevím ,jak to jinak řešit.
Dobrý den,
jak řešíte to, že máte při výstupu zaměstnanci předat
zápočtový list, ale OSSZ na něho vyplňuje doby
pracovní neschopnosti a poté odesílá zaměstnanci
domů.
Zítra končí zaměstnanec, 1.12.2005 se jde
zaregistrovat na ÚP.
Dnem 1.12.2005 ho odhlašuji na OSSZ a předkládám
zápočtový list, ve kterém mu doplní dny pracovní
neschopnosti a poté odešlou domů.
Mám mu tedy alespoň vydat kopii bez těch nemocí nebo
odkázat až na to, až mu přijde originál domů.
Navíc do 27.11. marodil a tak ani nevím, zda již
ukončení mají v databází a jsou schopni zápočtový
ist
potvrdit co nejdříve.
ěkuji
Určitě zaměstnanci předejte alespoň zápočtový list s
vyplněnými, ale nepotvrzenými dávkami nemocenského
(stejně by měly být uvedeny na mzdovém listě) a on ho
pak
vymění za ten potvrzený z OSSZ. A Úřadu práce to je
jedno jestli to je nebo není potvrzeno.
Podle mého musíte jako malá organizace vydat
zaměstnanci v den ukončení pracovního poměru
originál
zápočtového listu s vyplněnou evidencí neschopností
(s
dodatkem, že v případě nemoci v ochranné lhůtě Vám ho
dá k
doplnění) a OSSZ nic potvrzovat nemusí. Ještě to po
nás
nikdo za 8 let nechtěl - ani OSSZ ani Úřad práce.
To se nediví na sociálce, že si nenecháváte
potvrzovat
3 originály zápočťáku? Zaměstnanci bych vydala až ten
potvrzený zápočťák, otázka je, jestli to stačí pro
Úřad práce, když ho přinese dodatečně.
Vaše povinnost je vystavit ZL v den ukončení
prac.poměru se všemi náležitostmi. Bohužel zákonodárce
nedomyslel,že nebude potvrzený od OSSZ.
Ano, zaměstnanec má dostat potvrzení o zaměstnání v den ukončení poměru.Nikde není psáno, že obě potvrzení (o zaměstnání a zápočet promaroděných dnů) musí být na jednom tiskopise. Řešení je takové, že vydáte potvrzení o zaměstnání, na kterém napíšete, že jeho součástí je i zápočet nemocí, který bude dodán správou soc. zab.
Ještě jsem se s takovým řešením nesetkala, a přiznám se, že nevím, jestli bych si poznámky o dalším potvrzení všimla. A že by ho pracovník bez upozornění (a ne jednoho) sám přinesl, tak tomu nevěřím. Potýkám se s tím samým problémem, ať už zápočtové listy přijímám - většinou pozdě, nemají je od sociálky potvrzené, nebo vydávám - posílám je poštou na sociálku a oni mi je posílají zpět (ještě se mi nestalo, že by je poslali pracovníkovi - tedy Praha, vy máte jiné zkušenosti?)
Tak já taky chodím na OSSZ Brno venkov a mám s nimi přesně tentýž problém - že to zasílají rovnou pracovníkovi. Už jsem jim několikrát vysvětlovala, že je to sice doklad pro zaměstnance, ale ten mu má vydávat FIRMA, čili oni ho mají potvrdit a odevzdat mně! Když je to hodně urgentní, trvám na vypsání na počkání a ZL si zrovna odnesu. Když jim mám víc naráz a trvalo by to moc dlouho, tak jim je tam nechám, ale vždycky se kvůli tomu zlobím, že si to memůžu ofotit s těmi potvrzenými nemocenskými dny. Už jsem se rozhodla, že pošlu námitku na jejich vedení. Pokud vím, Brno-město potvrzené ZL posílá firmě.
Pokud vím, na Brně - městě to vydávají jako přílohu a firmě, takže není problém s ofocením a předáním přímo zaměstnanci.
Včera jsem byla na Brně - venkově a postup je stále stejný, dokonce ví, jak to dělá Brno - město a nehodlají na svém postupu nic měnit.
Jindra
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 11. 2005 13:01
Dobrý den,
jak řešíte to, že máte při výstupu zaměstnanci předat zápočtový list, ale OSSZ na něho vyplňuje doby pracovní neschopnosti a poté odesílá zaměstnanci domů.
Zítra končí zaměstnanec, 1.12.2005 se jde zaregistrovat na ÚP.
Dnem 1.12.2005 ho odhlašuji na OSSZ a předkládám zápočtový list, ve kterém mu doplní dny pracovní neschopnosti a poté odešlou domů.
Mám mu tedy alespoň vydat kopii bez těch nemocí nebo odkázat až na to, až mu přijde originál domů.
Navíc do 27.11. marodil a tak ani nevím, zda již ukončení mají v databází a jsou schopni zápočtový list potvrdit co nejdříve.
Děkuji