Re: družstevní byt
No, byt samotný je samozřejmě ve vlastnictví družstva, ale prarodiče vlastní příslušný družstevní podíl, který předmětem exekuce být může.
Robert Haken
Re: družstevní byt
>>Dobrý večer,
>>chtěla bych se zeptat, babička s dědou mají
>>družstevní
>>byt 3+1,chtěli by ho napsat na mne nebo na moje
>>dcery-
>POZOR družstevní byt je ve vlastnictví byt.družstva, kde mají prarodiče čl. podíl- na podíl lze dát exekuci, ale převádí se práva a povinnosti člena družstva, nehmotná věc, která nelze dát pod exekuci, takže můžlou smlouvou práva a povinnosti převést,-§ 230 obchod. zákoníku -/ převod práv a povinností spojených s členstvím v bytovém družstvu na základě dohody(smlouvy) nepodléhá souhlasu orgánů družstva./na byt exekuce v žádném případě, jen kdyby byla vedena proti družstvu-pájaporadce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 11. 2005 20:06
Dobrý večer,
chtěla bych se zeptat, babička s dědou mají družstevní byt 3+1,chtěli by ho napsat na mne nebo na moje dcery- dvojčata, ale v březnu tohoto roku jim přišla exekuce na důchody a snad i na bytové družstvo a prý se s tím bytem nesmí hnout.Minuly týden předseda našeho družstva - sami máme družstevní byt, jim řekl, že mhou byt na vnoučata nebo pravnoučata a tím pádem by jim exekutor nemohl byt vzít.Je to pravda?Pokud přistoupím na přepsání bytu na mne, budu muset jejich dluhy také platit?(Dluhy se netýkají nájemného)Děkuji za odpověd Lucie