Vzorky z EU zdarma

• (neregistrovaný)

30. 11. 2005 11:55

Prosím poraďte - dostali jsme společně s objednaným zbožím vzorek zdarma. Tento vzorek jsme u nás prodali našemu zákazníkovi. účtuji v A, takže je nutné to naskladnit... a nevím proti čemu, neboť závavazek nevzniká. A dále nevím, co s DPH. Domnívám se, že nebude, neboť fakturováno bylo 0. Ocenit pro sklad a prodej bych věděla jak. Je ještě něco, co bych měla v tomto případě udělat? existuje na tyto případy nějaká zvláštní úprava, která mi uniká? Děkuji za Vaši pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 11. 2005 16:12

Anonymní (neregistrovaný)

Re: vzorky z EU zdarma
      Jakmile něco prodáváte a jste plátci DPH, tak musíte zdanit a nezáleží za kolik jste to pořídili.

• 1. 12. 2005 5:18

Verča (neregistrovaný)

Máte na mysli při prodeji? tam je to jasné, chová se to jako jakékoliv jiné prodané zboží. Mně jde o vstupy - když nakupuji z EU tak samovyměřuji, ale to by být snad nemělo, když to bylo za 0, ale jistá si nejsem..... mně jde o ten sklad, proti nějakému účtu to musím naskladnit, ale proti jakému???

• 1. 12. 2005 8:31

To Vám neporadím, se sklady zkušenosti nemám. A jak to děláte když u inventur zjistíte přebytky. Nešlo by to udělat obdobně. Na vstupu bych DPH neřešila , skutečně bych vycházela z 0 ceny.
      Už jsem tu někdy o vzorcích četla - zkuste si vyhledat starší příspěvky vyhledávačem.

• 1. 12. 2005 17:18

Takže opětovně k bezúplatnému pořízení zboží z EU:
      § 2/1/c - předmětem ZDPH je úplatné pořízení zboží (pokud je to bezúplatně, není předmětem DPH)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).