Zápočtový list

• (neregistrovaný)

30. 11. 2005 13:07

Dobrý den, do jaké doby mi musí firma vystavit zápočtový list, když dám výpověď? Dejme tomu, že dám výpověď 27.12. a od 2.1. nastupuji do nové práce. Jsem ve zkušební době. Firma má externí účetní. Co když bude mít volno? Mám nějakou možnost si tento kus papíru od nich vymoci? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 11. 2005 13:11

waldmann (neregistrovaný)

Re: Zápočtový list
      Podáte-li výpověď 27.12.2005, musíte uvést ukončení pracovního poměru po výpovědní lhůtě, tedy k 28.2.2006. Ukončíte-li pracovní poměr dohodou k 31.12.2005, máte nárok na Potvrzení o zaměstnání (Zápočtový list) poslední pracovní den, tj. 30.12. Pokud bude účetní "mimo provoz", oznamte vedoucímu, že trváte na předání včas. V praxi se ale toleruje, že nový zaměstnavatel na Zápočtový list nějaký ten den počká.

• 30. 11. 2005 13:15

Anonymní (neregistrovaný)

Zaměstnanec je dle dotazu ve zkušební době, takže pracovní poměr bude ukončen ve stanovený den a zápočtový list by měl být zaměstnanci v tento den předán.

• 30. 11. 2005 13:26

Jiřka (neregistrovaný)

Pokud jde o malou organizaci, může nastat problém s potvrzením zápočtu dní od sociálky. Debatujeme o tom o něco níže. Zákony se totiž trochu perou a nastává časový nesoulad. Zaměstnavatel má totiž vydat potvrzení o zaměstnání v den ukončení poměru a přitom má být vystaveno potvrzení o promaroděných dnech, které potvrzuje sociálka. Ta trvá na potvrzení těchto dnů přímo do toho formuláře od zaměstnavatele. Zaměstnavatel má zaměstnance odhlásit a sociálce tento zápočťák předložit do 8 dnů, ale k tomu musí pochopitelně respektovat její úřední hodiny, které nejsou třeba každý den.

• 30. 11. 2005 13:38

Anonymní (neregistrovaný)

Mzdová účetní nového zaměstnavatele přistoupí určitě na to, že jí přinesete zápočťák později. Stejně jej hned nebude potřebovat, pokud neonemocníte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).