Re: Zápočtový list
Podáte-li výpověď 27.12.2005, musíte uvést ukončení pracovního poměru po výpovědní lhůtě, tedy k 28.2.2006. Ukončíte-li pracovní poměr dohodou k 31.12.2005, máte nárok na Potvrzení o zaměstnání (Zápočtový list) poslední pracovní den, tj. 30.12. Pokud bude účetní "mimo provoz", oznamte vedoucímu, že trváte na předání včas. V praxi se ale toleruje, že nový zaměstnavatel na Zápočtový list nějaký ten den počká.
Re: Zápočtový list
Pokud jde o malou organizaci, může nastat problém s potvrzením zápočtu dní od sociálky. Debatujeme o tom o něco níže. Zákony se totiž trochu perou a nastává časový nesoulad. Zaměstnavatel má totiž vydat potvrzení o zaměstnání v den ukončení poměru a přitom má být vystaveno potvrzení o promaroděných dnech, které potvrzuje sociálka. Ta trvá na potvrzení těchto dnů přímo do toho formuláře od zaměstnavatele. Zaměstnavatel má zaměstnance odhlásit a sociálce tento zápočťák předložit do 8 dnů, ale k tomu musí pochopitelně respektovat její úřední hodiny, které nejsou třeba každý den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 11. 2005 13:07
Dobrý den, do jaké doby mi musí firma vystavit zápočtový list, když dám výpověď? Dejme tomu, že dám výpověď 27.12. a od 2.1. nastupuji do nové práce. Jsem ve zkušební době. Firma má externí účetní. Co když bude mít volno? Mám nějakou možnost si tento kus papíru od nich vymoci? Děkuji