Re: Důvod - nejste místní!!!
Můžete je žalovat za diskriminaci. Bohužel to Vám ale nepomůže najít si práci. Chce to hned při pohovoru upozornit, že jste z daleka, ale nemáte problém s dojížděním, prostě je přesvědčit, že to, že "nejste místní" nečiní žádnou překážku při práci. Pokud Vám přesto uvedou tento důvod nepřijetí, tak si musíte říct, že jsou to dementi (a pro ně přece nebudete pracovat). To ale člověku asi moc nepomůže, když hledá práci.
Všude jsem říkala, že to není pro mě problém, že můžu jet busem, vlakem, autem. Je mnoho způsobů, jak to i zkombinovat. Fakt si připadám, že mě berou jako vesnickou slepici. Neříkám, že jsem na tu práci nejlepší, nejsem jediná, která tu práci chce dělat. Dokonce mě i zamrzí, že se mi telefonicky neozvou, pouze e-mailem. Pak je žádám o důvody nepřijetí na pracovní místo, protože chci vědět, v čem jsem horší než ti druzí. Myslím si, že i to, že jsem stále svobodná, bezdětná, hraje i velkou roli......
Asi se nic moc dělat nedá, zaměstnavatel si prostě vybere, koho chce. Jen mě tak napadá, neberte to ve zlém, když jste svobodná, bezdětná, zkuste to v nějakém velkém městě, třeba se přestěhujte do Prahy... Jinak Vám přeji, abyste co nejdříve práci našla.
V Praze jsem pracovala 8 let a ze soukromých důvodů jsem se musela vrátit zpět na vesnici k rodině. Myslela jsem, že tady neberou rozdíli mezi "místními" a "dojíždějícími". Ale bohužel opak je pravdou. Práci si nevybírám, ale chci dělat to, co mě baví a včem mám už dlouholetou praxi.....chjo....
Moc děkuju za vaše reakce na můj "dotaz" i za Vaše přání. Přeji krásný zbytek dne. Petra Lorencová
Tak mě ještě napadá, proč si nenapsat do životopisu nějakou adresu v tom městě, nejlépe u přátel či příbuzných, s tím, že u nich bydlíte a trvalé bydliště máte jinde. Nikdo to zkoumat nebude. Až bude po zkušební době a třeba to někdo zjistí, tak už Vás nikdo nevyhodí.
....nelámejte si s tím hlavu.Taky vím, co je to v dnešní době sehnat dobrou práci,která by Vás bavila mohla jste ji tak dělat dlouho jak jen chcete.Zrovna teď o tom přemýšlím.Nyní pracuji a jsem za to ráda,ale tak cca před rokem jsem odešla ze zaměstnaní,které mě víc než bavilo,ale "podrazil" mě člověk,kterému jsem věřila.A řešila jsem cca 2 měsíce svoji nezaměstnanost.
Nezoufej te, mně je 32 let jsem bezdětná a svobodná tutíž pro zaměstnavatele je to hodně velké riziko, ale přesto se dá práce sehnat.Jsem z malého města a jezdím každý den do Prahy 55km.Myslím, že v Praze máte největší šance a navíc i platy jsou tady mnohem lepší než kdekoliv jinde. Vydrž te!
Jak jsem už "výše" psala, taky jsem pracovala v Praze. Vím, jaké jsou tam platy a taky vím, jaké ceny si účtují za podnájmy. Já to mám do Prahy cca 160 km a to je už trošku moc daleko na dojíždění. Zkouším tedy větší města v okruhu 70 km, ale bohužel. Již dopředu počítám, že si mě nevyberou. Ale díky za odpověď a přeji hezký den Petra
Já si myslím,že od toho má zaměstnavatel možnost zkušební doby,aby naložil na zaměstnace co se dá a zjistil co umí,jak to umí a jestli je flexibilní....Pak by se měl rozhodnout jestli zaměstnance chce nebo ne...Pravda je,že jak jste svobodná a bezdětná,tak se vám šance hodně snižují...Dobrý nápad byl s přechodným bydlištěm...šla bych do toho...Hodně štěstí a nevzdávejte se.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 11. 2005 13:58
Přeji dobrý den..... takový důvod mi sdělí po přijímacím pohovoru!!! Opravdu mě to už štve, mám při přijímacím pohovoru lhát? Co by jste dělali na mém místě. Já za to nemůžu, že bydlím na vesnici, odkud každý dojíždí za prací dost daleko a jsme i zvyklí. Můžu se nějak bránit?