Daňově uznatelný výdaj

• (neregistrovaný)

5. 12. 2005 14:15

Hezký den, mám jeden dotaz (asi hloupý). Provozuji restauraci a vedu DE. Chtěl bych si dát do daňově uznatelných výdajů dig. foťák. Zatím vůbec nevím jak bych to mohl zdůvodnit. Nemáte někdo nápad jak by se mohl foťák uplatnit v hospodě? Uvítám každý nápad. Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 12. 2005 14:59

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Daňově uznatelný výdaj
      myslím, že jednoduše.Za prvé, budete fotit akce pořádané pro klienty v hospodě a dávat jim na památku fotky(ne prodávat)-jak Vám je zaplatí a kolik jich bude, to záleží na Vás, doporučuji schovávat záznamy digit.a pár fotek, za další by šlo fotit prostory a uveřejňovat na WWW.nebo ve vývěsce na ulici nebo jinde jako reklamu.To by FÚ vzal, ale rádi vidí, když se daň.poplatník přizná, že si udělal pár forek i pro sebe a do nákladů dá třeba 80% ceny.

• 6. 12. 2005 13:08

Jarda (neregistrovaný)

Díky za radu. Ještě prosím poraďte jak to mám udělat s DPH. Jsem totiž plátce. Mám si ji uplatnit na vstupu v poměrné části dejme tomu k těm 80%. Nebo mám na to zapomenout a dát 80% z celkové částky (včetně DPH) do výdajů a DPH nenárokovat? Teď jsem se do toho dost dobře zamotal. Prosím rozmotejte mě. Díky

• 5. 12. 2005 15:03

Lenka S. (neregistrovaný)

Jardo, ten fotoaparát zřejmě nezdůvodníte.
      Fotoaparát - slouží k získání a udržení příjmů? Tuhle podobnou otázku Vám FÚ položí.
      Jedině že by jste s ním fotil různé akce pořádané ve Vaší restauraci, ale to by měl být zase na druhé straně příjem z této služby.
      Možná se k tomu ještě někdo vyjádří.

• 7. 12. 2005 8:41

Lena (neregistrovaný)

Foťák v hospodě bych si taky neriskla, možná fotografie z různých
      akcí, které využijete pro reklamní účely, např. inzerce v novinách nebo na Webu? Dále máte ještě jeden, abyste mohl říkat : tento je můj soukromý a tento používám pro podnikání?? Při této variantě bude chtít Fú doložit důkaz. Také záleží na ceně toho foťáku. 4 000 nebo 60 000 ???. Také si možná vytváříte katalog známých nebo slavných lidí, kteří Vaši restauraci navštívili...
      Ale celkové rezumé - jako účetní bych to svému klientovi nedoporučila, důkazní břemeno a ukecávací schopnosti na Fú jsou totiž na Vás

• 7. 12. 2005 13:55

Jarda (neregistrovaný)

Díky za názory. Foťáky mám dva. Tenhle stál 10000. Zaujal mě předešlý názor uplatnit daňově 80%. Teď se právě chystám použít foťák při vánoční akci jedné firmy. Fotky jim vypálím na CD a předám zdarma, nebo jim je zašlu mailem. Pokud má ještě někdo další nápad. Uvítám ho. Díky

• 9. 12. 2005 15:30

Lena (neregistrovaný)

No vidíte... a máte to...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).