Re: odpisy
Jedná se mi o to, že provádíme odvod z odpisů do rozpočtu zřizovatele. Podle odpisového plánu zaúčtujeme odpisy a provedeme odvod, nyní nás zřizovatel tlačí k tomu, že potřebuje fin.prostředky dříve. Taky se mi do toho nechce, co když odepíši např. nějaký předmět a 20. prosince ho někdo odcizí. Chtějí na mně hlavně dokázat záležitost zákonem, paragrafem. Proto jsem se hlavně ptala. Jinak děkuji.
Re: odpisy
xxxxxxxx
To mě mrzí, to mne nenapadlo. Možná by se dalo uplatnit ustanovení §26 zák. o daních z příjmů, odst. 6 - odpis ve výši ročniho odpisu vypočteného podle §31 a 32 lze uplatnit z hm. majetku evidovaného u poplatníka ke konci příslušného zdaň. období.... možná je něco v zák. o rozpočtových pravidlech, ten tu bohužel nemám - jsem týden u své dcery, anebo ještě něco najít ve Standardech...jo, a pokud máte odpisový plán, tak ho určitě zřizovatel schvaloval, nebo ne? No,jestli je to jako u nás, tak asi nebudete mít od nikoho ani čárečku, že jste mu ho předali ke schválení. I zřizovatel PO, u které pracuji, mi způsobuje soustavnou "alergii", co se týče účetnictví...pokud chci, aby se mi k něčemu písemně vyjádřil, tak to většinou po půlroce zabalím....
Třeba se ještě někdo přidá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 12. 2005 9:31
Jsme příspěvková organizace. Ve schváleném odpisovém plánu máme stanoveno, že odpisujeme čtvrtletně ke dni mezitimní závěrky. je možné účtování odpisů posunout např. na 15.12. nebo musí být odpisy účtovány vždy k poslednímu dni v měsíci?