Re: dohoda o provedení práce.
I když se vejdete do limitu 100 hodin ročně :-), je to především pravidelně se opakující činnost a zejména ze strany OSSZ je to celkem snadno napadnutelné. "Zaonačte" to jako 12 jednorázových DPP - v lednu zpracovní mezd (5.-17.1.), v únoru sestavení vyúčtování daní (10.-20.2.), v březnu zpracování ročního zúčtování daně, v dubnu vypsání ELDP, v květnu archivace dokladů ..... prostě aby to nebyla jedna DPP s datem od 1.1. do 31.12. Tento postup bez problémů uhájíte jak před OSSZ, tak i případně před ÚP - mám osobně vyzkoušeno.
myslím že by mohly být sepsány na určité měsíce,zúčtovány v těchto měsících a výplata 1x za rok..
no zrovna vcera jsme cetla v MFronte, ze vyplata je splatna po odevzdani prace.... takze by to melo byt po kazdem mesici... pokud se vsak dohodnete se zamestnavatelem na vyplate 1x rocne, tak MOZNA nebude problem... ale: z dohod se plati zalohova dan tak mozna v tom by problem mohl byt...
Jinak souhlasim s rozepsanim na jedn. mesice, taky to tak resime...
ještě jednodušší je využít možnost dle § 236 odst.2 zák.práce- DPP lze uzavřít i ústně, po splnění prac.úkolu na konci měsíce se zpracuje jednoduchý Záznam o ústním sjednání DPP, kde se uvede prac. úkol, kolik hod. asi trval, jaká je za to odměna a dá se do mzd.účt. úplně stačí
daň odveďte pokud vám nějaká vyjde hned při zúčtování v tom měsíci - zálohovou do 20. srážkovou do 30 násl.měsíce,pouze skutečná výplata zůstatku bude lx za rok..celý rok vlastně povedete nevyplacený závazek vůči zaměstnanci a výplata - srovnání do 0 v 12/05
Já to nechápu. Jste mzdovka a dělá Vám problém zpracovat a zúčtovat každý měsíc SVOU VLASTNÍ výplatu ????? Posunováním výplaty na konec roku, účtováním o závazku atd. jen upozorňujete kontrolní orgány na opakovanou činnost. Navíc, když podepíšete daňové prohlášení (a v tom Vám snad nic nebrání), tak si odečtete zákl. nezdanitelnou částku a třeba ani nevyjde žádná daň. Proč platit srážkovou? Jsou to přece Vaše peníze.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 12. 2005 8:41
Dobrý den,
jsem na rodičovské dovolené a pracovala jsem jako mzdová účetní. Zajímalo by mě jaký máte názor na situaci,kdy bych nyní pro zaměstnavatele pracovala na dohodu o provedení práce jako výpomoc při vedení mzdové a personální agendy od 1.1.-31.12.Bylo by to průchozí ze strany úřadů, nebo je třeba situaci řešit jinak? Předem děkuji za názory.