Re: Prodej provozovny - převod zaměstnan
Takže ten seznam převáděných zaměstnanců dokládám na OSSZ já jako původní zaměstnavatel, nebo to bude dělat ten nový? A jak to bude prosím s těmi smlouvami a ostatními dokumenty? Nic si nenechávám a vše předávám novému zaměstnavateli? Mockrát děkuji.
Dokumenty v převádějící organizaci.
Já bych si podstatné dokumenty ofotila, ale za chvíli se ozve někdo, kdo napíše, že se to nesmí. Já jsme převod absolvovala jako předávající účetní a současně přejímající, takže jsem to neřešila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
23. 1. 2019 7:52
Dobrý den.
Firma které zpracovávám mzdy prodává jednu z provozoven a prodej by měl být uskutečněn včetně převodu zaměstnanců. Nemám s tím žádné zkušenosti, takže moc prosím o konzultaci. Dočetla jsem se, že zápočtový list ani ELDP bych dělat neměla, protože pracovní poměr stále trvá. Znamená to tedy, že vše ohledně zaměstnanců předám novému zaměstnavateli (smlouvy, prohlášení,atd a mně zůstanou od všeho maximálně kopie?) Budu provádět odhlášení zaměstnanců na OSSZ a zdravotních pojišťovnách, nebo si pojišťovny zaměstnance převedou samy a co se na pojišťovny v takovém případě dokládá? A dokládá tam potřebné dokumenty původní zaměstnavatel nebo ten nový? Předem moc děkuji.