Re: Chyba úřadu v příkazu uložení pokuty
Podstatné je, o skutkovou podstatu jakého přestupku by se mělo jednat. Je uveden pod jiným ustanovením, pak se jedná o písařskou chybu, nebo taková skutková podstata uzákoněna vůbec není? Chyby v psaní a počtech se běžně tolerují, pokud je pokuta uložena za skutkovou podstatu přestupku, který zákon nezná, obrana by nebyla proti výši pokuty, ale proti pokutě jako takové.
------------------
Uznání vinným podle § 61 odst. 3 písm. b je správně - ale uložení pokuty podle § 63 odst. 4 písm. d správně není, v tomto § 63 prostě odst. 4 vůbec není..... nebo hledím špatně....
Nevím, zda v ruce napsat odvolání proti výši pokuty, v příkazu píší odpor.... nebo jak navíc reagovat na tu jejich chybu
Děkuji moc
Janek..
Pořád nerozumím, o co vám jde.
Máte za to, že
- jste se přestupku vůbec nedopustili (vaše jednání skutkovou podstatu přestupku nenaplnilo), nebo
- vaše jednání není přestupkem (zákon vaše jednání nepostihuje), nebo
- vám vadí výše pokuty, nebo
- vám jde o to, že citované ustanovení v zákoně vůbec není.
---------------------
Děkuji za odpovědi, pokusím se dovysvětlit.
-vám vadí výše pokuty, ano vadí mi výše pokuty
- vám jde o to, že citované ustanovení v zákoně vůbec není. Ano i to mi vadí. A nevím, zda obě věci mohu dát současně do jednoho odporu. Nebo tu chybu jim nepopisovat v odporu. Nerada bych, abych zbytečně se v tom nezamotala.
Děkuji
Janek..
Do odporu nemusíte uvádět důvod, tady jde zřejmě stejně jen o překlep - pokuty u tohoto přestupku řeší § 61 odst. 4.
Podáním odporu bude zrušen příkaz a bude zahájeno klasické přestupkové řízení. V něm by neměla být i při prokázání přestupku pokuta vyšší než byla uvedena v příkazu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
10. 2. 2019 18:29
Prosím, jak postupovat, když v příkazu k uložení pokuty je chyba, je uvedeno podle § 63 odst. 4 písm. d) živnostenského zákona a tento paragraf s odstavcem v zákoně jsem nenašla. Chtěla jsem napsat odpor proti příkazu - na výši pokuty - to se má do 8 dnů, no a teď je tam chyba, nebo není.
Děkuji
Janek..