Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
13. 2. 2019 18:28
Dobrý den, prosím o radu, mám málokdy neschopnosti a nechci zbytečně zaměstnance zatěžovat:
- zaměstnanec marodí od 1.2., dnes byl na kontrole (potvrzení o trvání neschopnosti nedostal, no nebylo to ještě 14 dní a já se bez toho obejdu)
- na další kontrolu jde až 8.3. a ptal se mě, jestli může dát lístek na peníze až k tomuto datu (nevadí mu, když nemocenskou dostane později)
- chtěl by si tak ušetřit jednu cestu k lékaři (špatně se pohybuje)
- je to šéf firmy a nemoc je nezpochybnitelná (tj. nebála bych se u něj zadat do mezd nemoc i bez lístku).
Musím trvat na tom, abych měla (i kvůli vytvoření mezd) doklad o trvání neschopnosti k poslednímu dni v měsíci anebo stačí, jak pro zaměstnavatele, tak pro sociálku, když to přinese až k 8.3.
Anebo je také možnost, že 8.3. by mu vystavili lístek k 28.2. (mohou to dělat zpětně)?
Moc děkuji za rady.