Re: Prohlášení poplatníka daně z příjmu
Musí Vás tam uvést, pokud Vy také vyživujete svého syna. Předpokládám, že vyživujete syna bez ohledu na manželovi daně.
V Prohlášení poplatníka daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti nikde neuvádí, že vyživuje manželku.
V Žádosti o roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění uvádí u Slevy na manžela (manželku) , že spolu žijete v uvedeném zdaňovacím období ve společně hospodařící domácnosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 2. 2019 22:35
Prosím o radu ohledně PROHLÁŠENÍ POPLATNÍKA DANĚ Z PŘÍJMU FYZ. OSOB. Manžel uplatňuje syna,mě jako vyživovanou manželku a nejsem si jistá, zda na druhé straně prohlášení kde je uvedeno - v rámci téže hospodařící domácnosti vyživuje tytéž mnou vyživované děti i jiný poplatník - musí tam být ANO a mé údaje pokud mám společnou domácnost i když zaškrtvává že mě vyživuje?Jejich účetní v práci to automaticky zaškrtla ale přijde mi, že se to vylučuje. Osobně jsme tedy ještě osvč, ale mám pouze min.příjem aby mě právě manžel mohl uplatnti jak vyž.manželku. Předem děkuji za rady postřehy.