Výzva z FÚ zpětně přiznat daně a bonus

• (neregistrovaný)

11. 10. 2019 16:38

Dobrý den, na základě udání expartnera jsem byla vyzvána FÚ k doložení daňového přiznání za rok 2017 a 2018. V roce 2017 mé příjmy byly ze zaměstnání, z pronájmu bytu a z prodeje nepotřebných osobních věcí. V roce 2018 jsem pracovala ncelé 2 dny, pak na rizikovém těhotenství (nemocenská) až do porodu a následně jsem na mateřské dovolené. V roce 2018 jsem měla příjem za pronájem bytu cca 62tis Kč a za prodej nepotřebných osobních věcí ccs 113tis Kč. Základ daně po odečtení ůroku z hypotéky: 141.800 Kč. Při vyplňování přiznání na daňovém portále mi za rok 2018 vyšla po odečtení slevy na poplatníka daň 0 Kč.
    Za 2017 i 2018 jsem uvedla do formuláře i slevu na syna,kterou jsme si jeho otec ani já neuplatňovali. V roce 2017 se mi sleva od daňové povinnosti odečetla, ale za rok 2018 mi vychází na ř.72 daň. zvýhodnění 15.204 Kč a pak už jen samé nuly. Když jsem do ř.75 tuto částku dopsala, hlásilo mi to chybu a musela jsem přepsat zpět na nulu. Znamená to, že za rok 2018 si nemohu o bonus požádat? Velice děkuji za vaše odpovědi.
    Ještě upřesním, že příjmy za prodej osobních věcí byly uskutečňovány formou dobírky přes Českou poštu a ta mi obdržené peníze za dobírky poukazovala na běžný účet. Na FÚ mě při osobním jednání o této skutečnosti informovali a ukázali mi výpisy o finančních pohybech na mém účtu s tím, že vše musím dodanit a prokázat.Lucie

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).