Neziskové organizace-prosím,nutné!

• (neregistrovaný)

20. 12. 2005 11:51

Můžete mi prosím někdo poradit s účtováním neziskové organizace!!
    prosím prosím je to nutné.Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 12. 2005 14:26

Hanka (neregistrovaný)

Re: neziskové organizace-prosím,nutné!
      Dobrý den, je to dost obšírná problematika, takže tady ani není prostor pro odpověď. Navíc je nutné vědět, jaká neziskovka to je - sdružení, politická strana, nadace, církve, org.složka státu atd. atd. Dle toho se vše odvíjí. Mám s tím trochu zkušenost, ale přesto takhle na dálku mohu jen doporučit publikaci Neziskové organizace - vznik,účetnictví,daně- od ANAGU (autor Růžena Růžičková). Hodně úspěchů a krásné vánoce.

• 21. 12. 2005 12:44

Zuzka (neregistrovaný)

Re: paní Hanko, prosím
      Dovoluji si se připojit s dotazem na paní Hanku. Dcera vede vodácký oddíl (občanské sdružení), mají externí účetní. Je v pořádku, že nepodávají daňové přiznání k dani z příjmu? Mají příjmy pouze z plateb dětí za akce, členských příspěvků a dotaci v rámci grantu.
      Děkuji předem.

• 21. 12. 2005 13:04

Hanka (neregistrovaný)

Re: paní Hanko, prosím
      Dobrý den,
      občanské sdružení je samostatnou právnickou osobou, takže nevidím důvod pro nepodávání daňového přiznání. Sice příjmy, které uvádíte, jsou osvobozené, ale to na věci nic nemění. Navíc pro neziskovky jsou ještě povinné další výkazy, kde se rozlišují příjmy a výdaje pro "hlavní" a "vedlejší" činnost.
      Hezké vánoce Hanka

• 21. 12. 2005 15:13

Zuzka (neregistrovaný)

Re: děkuji
      Děkuji Vám za odpověď, myslela jsem si to taky tak. I Vám hezké Vánoce!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).