Re: Prodej vozu x DPH
1. Pokud se jedná o osobní auto a DPH jste si při pořízení nemohli na vstupu uplatnit, pak nebudete ani zdaňovat při prodeji. Do daňového přiznání ale uvedete ve zd. období, kdy jste prodali na ř. 530 a ř. 540.
Je sice povinností podat dodat. daňové přiznání k DPH i když se nemění daňová povinnost, ale já bych to na ř. 530 a 540 uvedla až nyní.
2. Pokud by se ale nejednalo o osobní auto, ale o nákladní, pak prodej podléhá DPH na výstupu a to bez ohledu na skutečnost, zda jste si při přízení auta DPH nárokovali na vstupu nebo ne. V tom případě by bylo vhodné podat dodatečné daňové přiznání na vyšší daňovou povinnost za 10/2005. Vyměřené penále je totiž pouze ve výši 0,05 % za každý den prodlení a pokud nedosáhne 100,00 Kč, tak se nepředepisuje. Pokud vám na chybu příjde FÚ, pak je penále ve výši 0,2 % za každý den prodlení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 12. 2005 13:40
Milí rádcové potřebuji poradit,
S.r.o. prodalo v 10/05 auto, doklady jsem dostala až nyní, což je úžasné ........ Tak a co s tím. Mám několk otázek
1/ Odvedu DPH z celkové ceny ve výši 19%? Vlastně proč, když při nákupu jsme ho nenárokovali,vždyť jde o osobák...
2/ Pokud tedy odvedu DPH, tak budu muset podat dodatečné DAP k DPH...
Děkuji za rady Fren