Re: výdaje % a moji klienti
A jen tak mimochodem myslíte, že na to ten stát bude mít? Klesnou daňové základy a stoupne počet žadatelů o přídavky na děti a další soc.dávky. A z čeho to bude ten stát vyplácet, když mu klesne příjem z daní?
Můj příklad :
Vždy uplatňované výdaje %
- daň za rok 2003 = 155.000,-Kč
- daň za rok 2004(stejný daňový základ jako za rok 2003, sle rozdělen 50% na spolupracující osobu) = 70.000,-Kč i se spolupracující osobou
- daň za rok 2005 (stejný daňový základ jako rok 2003 a 2004) = cca 38.000,-Kč i se spolupracující osobou
Vždyť to je ŠÍLENÝ ROZDÍL !!!!!
trošku nechápu, ale jestli platíte jen daň 155 000,- Kč, tak si nestěžujte. to si vyděláváte pěkné peníze.
Ale počítáte také odvody pojišťovnám a zálohy v dalším roce? Moc z těch peněz nezbyde :-(((
Lence: alespoň si odpočineme, ne? V mezidobí, kdy nebudete pracovat, se hlašte na úřad práce. DPH čtvrtletně vám zůstane, takže vždy měsíc pracujte a zbytek si užívejte života. :-))) J.F.
S tou podporou pozor, záleží na tom, jaký máte vyměř.základ (z toho bude odvozena výše podpory). A jsou tam podmínky jak dlouho musíte být pojištěna, abyste na podporu měla nárok (zejm.opakovaně) Také je omezena doba započítání do důchodu.
A ten z vašich klientů, který je plátce DPH, vám práci s paušálem na výdaje vůbec neušetří, zázn. povinnost vést musí.
>>
>>>Lence: alespoň si odpočineme, ne? V mezidobí, kdy
>>>nebudete pracovat, se hlašte na úřad práce. DPH
>>>čtvrtletně
>>>vám zůstane, takže vždy měsíc pracujte a zbytek si
>>>užívejte života. :-))) J.F.
>>>**************************
>>
>>Úřad práce, to je dobrý nápad, teda, že mne to
>>nenapadlo :-))))
jak chcete jít na úřad práce s takovýmto příjmem?
>
>S tou podporou pozor, záleží na tom, jaký máte
>vyměř.základ (z toho bude odvozena výše podpory). A jsou tam
>podmínky jak dlouho musíte být pojištěna, abyste na
>podporu měla nárok (zejm.opakovaně) Také je omezena doba
>započítání do důchodu.
>A ten z vašich klientů, který je plátce DPH, vám práci
>s paušálem na výdaje vůbec neušetří, zázn. povinnost
>vést musí.
Tak - a co napíšete na faktury klientům - že si přiznání zpracovávali sami ?(FÚ se určitě na data vámi vystavených faktur zaměří a porovná je s daty podání daň.přiznání vašich klientů! Pod takovým zorným úhlem FÚ bych být nechtěl, ten měsíc minimální podpory by mi za to nestál.
Možná nás bude takových víc. Já bych to viděla asi tak: 1-4 pracujeme, to jsou DP a v dubnu ještě DPH. 5,6 úřad práce, 7 DPH atd. Nejde ani tak o podporu, ale za měsíce, kdy nemáme práci, nemusíme platit pojištění a daně, v roce 2006 to už budou minimálně 4000 za měsíc.
Leničko, to se velmi mýlíte. Já Vám přeju jen vše nejlepší. Jen jsem byla trošku v šoku, že platíte tolik daní. Já dělám jak ďas a pořád jsem v minusu. Asi dělám něco špatně. Kousat se do ucha nebudu, protože nejsem opravdu závistivá. Přeji Vám hodně úspěchů v dalším podnikání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 12. 2005 17:36
Tak tak koukám na své klienty a zjišťuji že v 90% se jim vyplati přejít za rok 2005 na výdaje %. Co já budu v březnu dělat? Budu bez prace. Asi pojedu na dovolenou :-)))