Re: Potvrzení srážková a zálohová daň?
Takže jsem raději ještě zavolala na FU a řekli mi, že pokud alespˇˇn má jednou odvedenou zálohovou, tak musí být na potvrzení součet obou příjmů.
Re: Potvrzení srážková a zálohová daň?
Jak potvrzení obou příjmů - jako příjmů sražených zálohovou i srážkovou daní? To je přece nesmysl. Správně je výše uvedená odpověď, že jakmile srazí zaměstnavatel srážkovou daň, považuje se tato daňová povinnost za splněnou a již se nikde !!!! nesmí uvádět. Takový zaměstnavatel na tento příjem ani nesmí vystavit potvrzení.
Spíš mne napadá, jak je možné, že jste, jak uvádíte v dotaze, měla u jednoho zaměstnavatele sraženou zálohovou i srážkovou daň?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 1. 2006 8:42
V jednom zaměstnání jsem měla při podepsaném prohlášení odvedenou zálohovou i srážkovou daň. Když mi budou vystavovat potvrzení, abych si mohla podat daňové přiznání, zahrnují do něj příjmy při obou daních nebo jen ten, ze kterého jeodvedena zálohová daň?