Re: zdaneni dohody o provedeni prace
Ilono, na toto téma je diskuze ze včerejška - dnes ráno k ní přibyl příspěvek od p. Valdmana - ten si přečtěte. Myslím, že odpovědi nejsou protichůdné, jenom neúplné. Jestli jsem to správně pochopila, tak u dohody je třeba nejprv rozlišit, zda poplatník podepsal prohlášení a pak se teprve dá určit, jak se bude danit. Pokud podepsal, pak daníme podobně, jako běžné mzdy /bez pojistných/ a podle tabulky, tudíž i na těch 12% možná dojde. Pokud nepodepsal, pak volíme buď zvláštní sazbu daně /pokud je dohoda do 5.000,- = 15%, to se od loňska nezměnilo/, když je dohoda nad 5.000,-, tak srazíme zálohu 20% /nevím sice proč, ale je to tak-i p. Valdman to říká/ a pak je ještě jedna hranice kolem 30 tisíc, od které daníme dle tabulky. Také bych uvítala, kdyby to bylo někde velmi jednoduše a přehledně napsané. Pokud možno v holých větách a s obrázky, abych to pochopila i já. Jestli se Vám podaří získat nějaký odkaz, dejte mi, prosím, vědět. Děkuji.
Re: zdaneni dohody o provedeni prace
Dekuji moc, ja tu diskuzi samozrejme cetla, ale tak srozumitelne, jak jste to napsala vy, to tam nebylo :-))) Mne jen zarazilo tech 20% a pak ta hranice kolem 30000. Nekolikrat jsem se tu ptala, na ruzne kombinace daneni, ale odpovedi bylo poskrovnu - dekuji za komplexni odpoved, Ilona.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 1. 2006 8:43
Dobry den,
nekolikrat se to tu uz diskutovalo, vim - ale odpovedi jsou protichudne - zdanovat DPP postaru nebo ponovu (12%).
Muzete mi nekdo odpovedet a napsat odkaz, kde bych nasla?
Srazkova dan je mi jasna (HM mensi nez 5000, 15%), ale co se zalohovou dani? A co kdyz neni podepsane prohlaseni?
Děkuji moc, Ilona.