Srážky ze mzdy - prosím spěchá!

• (neregistrovaný)

9. 1. 2006 13:19

Zaměstnankni srážím již déle jak rok (s úroky z prodlení to je skoro 28.000,-Kč) nepřednostní pohledávku - oprávněný VČE.
    Dále mi na tuto zaměstnankyni přišlo od GE Money Bank - Žádost o provádění srážek ze mzdy Vašeho zaměstnance a to na 49.897 Kč a následně od té samé banky i druhá Žádost o provádění srážek a to na 14.219 Kč.
    Jak mám nyní postupovat?
    Mám dosrážet nepřednostní pohledávku -VČE? A potom začít srážet v pořadí,jak mi žádosti od GE Money Bank přišly? Nebo mám srážet na všechny 3 s tím,že všem pošlu menší částky?
    Mohu vůbec já (mzdová účetní) provádět srážky zaměstnanci za nesplácení závazku vůči bance? Případně jaké další doklady by mi banka měla poslat (dohodu o srážkách,smlouvu)?
    Děkuji Vám všem za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 1. 2006 13:39

waldmann (neregistrovaný)

Re: Srážky ze mzdy - prosím spěchá!
      Nepřednostní pohledávky srážíme v pořadí postupně podle data doručení do firmy. Je-li první třetina obsazena a zcela čerpána pro původní pohledávku, ostatní musí počka. Ze zákona se musí provádět srážky na exekuce vydané soudem a jinými oprávněnými subjekty a dohody o srážkách ze mzdy, které zaměstnanec může sepsat v podstatě s kýmkoli. Nejde-li o exekuci ani o dohodu, vrátil bych žádost o provádění srážek zpět.

• 10. 1. 2006 16:41

Karel (neregistrovaný)

Pro Waldmana
      Ze zákona se musí provádět srážky na exekuce
      >vydané soudem a jinými oprávněnými subjekty a dohody o
      >srážkách ze mzdy, které zaměstnanec může sepsat v
      >podstatě s kýmkoli. Nejde-li o exekuci ani o dohodu, vrátil
      >bych žádost o provádění srážek zpět.

Trochu odbocim do historie - tyden :

Ale pane Waldman - najednou pisete neco jineho :-)

Nejdrive pisete, ze mam srazet pokud je srazka napsana na ZL a nejednou pisete, aby tazatelka vratila Zadost o provadeni srazek GE.
      Nejdrive si ji totiz musi kazdy precist - myslim tim tu Zadost - je tam malinkatym pismem napsano, ze dluznik svym podpisem souhlasi, aby tyto srazky mu byly u zamestnavatele srazeny. (nemam to pred sebou, tak nevim presne zneni.) Ale zrovna minuly tyden jsem takovou zadost dostal.

Jinak na ten dotaz z minuleho tydne jste se jiz neozval.
      Tak by me zajimal Vas nazor nyni.
      http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=165684

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).