Re: Daň ze závislé činnosti - POMOC :o(
Rozhodně to nemůžete rovnat v ročním zúčtování. Je to potřeba přepočítat za každý měsíc jak to mělo být, dodanit nejpozději v e mzdách za prosinec . Jestli máte málo lidí, nedá se nic dělat, ale jestli hodně, tak to je tedy průšvih. Kdo už je pryč, težko z něj dostanete, musíte tedy dát pozor při vystavení potvrzení,které budou chtít na roční zúčtování, aby to ještě nedostali zpátky, přepočítejte,kolik měli mít, daně protáhněte prosincovou páskou, i když již odešli a takové potvrzení jim dejte, kde musí již být ta daň správná. V účetnictví myslím, že nic, budete zaúčtovávat vše, co provedete do prosincových výplat.Hlavu vzhůru !
Děkuji a ještě
Rozhodně to nemůžete rovnat v ročním zúčtování. Je to
>potřeba přepočítat za každý měsíc jak to mělo být,
>dodanit nejpozději v e mzdách za prosinec . Jestli máte
>málo lidí, nedá se nic dělat, ale jestli hodně, tak to
>je tedy průšvih. Kdo už je pryč, težko z něj
>dostanete, musíte tedy dát pozor při vystavení potvrzení,které
>budou chtít na roční zúčtování, aby to ještě nedostali
>zpátky, přepočítejte,kolik měli mít, daně protáhněte
>prosincovou páskou, i když již odešli a takové
>potvrzení jim dejte, kde musí již být ta daň správná. V
>účetnictví myslím, že nic, budete zaúčtovávat vše, co
>provedete do prosincových výplat.Hlavu vzhůru !
Děkuji, už jsem se od včerejška uklidnila a hlavně začala zase myslet. Není mi ještě úplně jasný ten § 38 i - zaměstnancům daň dodatečně srazím, ale nepochopila jsem: z hlediska mzdy se to bude chovat jako běžná záloha na daň z příjmu, nebo jako přednostní srážka? Tedy HM - ZP - SP - ZDP - dodatečně sražená ZDP = čistá mzda, vypočítám srážky nebo HM - ZP - SP - ZDP = čistá mzda, s dodatečně sraženou ZDP musím nakládat jako se srážkou (dát do pořadí, dodržet nezabavitelné částky)? Udělala bych první postup, ale nerada bych to znova zvorala :o(
Re: Děkuji a ještě
Musíte to dostat do daní. Nikoli jako srážku z čisté mzdy.
Pokud to nedostanete do prosince, tak v novém roce pozor na vystavená potvrzení na daň za r.2006.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 1. 2006 16:45
Náhodou jsem zjistila, že mi můj mzdový program špatně počítá daň (ehmm, mojí nebo manželovou vinou, v nastavení někdo z nás přepsal hodnoty) a místo 15% daně nám už od června u zaměstnanců počítá daň 12%. Co teď s tím? Co musím udělat? Předpokládám, že na finančák nic hlásit nemusím, nedoplatky doplatím, až budu dělat vyúčtování daně. Co se mzdama zaměstanců? Mám nějakou šanci z nich dostat nazpátek peníze? Co s těma, co už u nás nepracují? A co si s tím mám počít v účetnictví? Pokud zaměstnanci peníze nevrátí (někteří z nich určitě ne), nebude to při kontrole z finančáku problém - nebudou chtít tu částku navíc ještě nějak dodanit, nebo něco? Asi píšu trochu zmatečně, ale jsem z toho teď trochu na nervy. Děkuji moc za radu.