Re: Změna FO na právnickou
Převést to z FO na právnickou to v žádném přípaadě nelze. To jsou dva naprosto samostatné subjekty.
Založit s.r.o. a jestli si ponechá i FO, to je otázka, zda bude v podnikání jako FO pokračovat, pokud ne, tak to nemá smysl a může to alespoň pozastavit. Z FO pak může do s.r.o. odprodat třeba zásoby, HIM, DRHM a pod.
Re: Změna FO na právnickou
Děkuji za radu. A HIM odprodá za ZC nebo si ji sám stanoví popř. znalcem? A zásoby za nákupní (skladové) ceny bez DPH? Nemůže ukončit nebo přerušit podnikání a tím všechno vyřadit a dodanit a pak to dát do s.r.o. jako vklad? Musel by někdo stanovit ceny za jaké to má vložit do s.r.o.?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 1. 2006 22:54
Můžete mi, prosím poradit. Můj klient FO, který vede účetnictví (dříve podvojné) se rozhodl založit si s.r.o. Mám u něj jako u FO udělat ukončení podnikání podle §7 jako kdyby prostě končil a dál nepodnikal? Nebo mám nechat souběžně běžet jak FO tak právnickou? Nebo mám nějak převést pohledávky, závazky a majetek z FO na právnickou a popř. jak?
Díky za trpělivost a rady.