Re: PROSÍM ÚČETNÍ - MONEY S3
Ale jak jste účtovala ve fa.přijaté.Pokud se nejdná o velkou částku,tak udělejte spotřebu nebo režii a vyskladněte to skladovým dokladem.Teď je ještě potřeba vědět zda účtujete A,B sklad.Pokud B musíte použít ID,kde to vydáte ze skladu 501200/132100 nebo spotřeba materiálu 501100/112100.
Tak jinak vemte doklad,kterým se toto zboží nějak nakoupilo a podívejte se jak je faktura zaúčtována.Jinak fakturu zaúčtujete jako osobní spotřebu pokud je to fyzická osoba 901 a DPH nemůžete uplatnit.To můžete pokud ho přijmete na sklad nebo na režii.
Interní doklad se nepromítá do peněžního deníku, nevím, jestli i v daňové evidenci máte sklady, pokud ne a zboží učtujete přímo do spotřeby a víte, kolik si bude brát majitel, tak bych při zaučtování faktury, zboží, které se prodá, zaučtovala do spotřeby včetně DPH, odpovídajícímu té částce a částku pro majitele bych zaúčtovala do spotřeby včetně DPH, protože na tu částku se nesmí uplatnit DPH. Příkl. fa na 119, základ daně 100 a DPH 19. Z částky 100 si majitel vezme zboží za 20. Do spotřeby bych dala 80,-- DPH 15,20, do osobní spotřeby mi přijde částka 23,80 s 0 DPH. Nemám sklad, tak nevím, jak se účtuje faktura do skladu, ale určitě to bude podobné, na sklad přijmu částku, uplatním odpočet na tuto částku a zbytek dám na osobní spotřebu. V Money S3 lze i u přijaté faktury učtovat na několik položek s různou daní, s různými účty.
Interní doklad se nepromítá do peněžního deníku, nevím, jestli i v daňové evidenci máte sklady, pokud ne a zboží učtujete přímo do spotřeby a víte, kolik si bude brát majitel, tak bych při zaučtování faktury, zboží, které se prodá, zaučtovala do spotřeby , uplatnila odpočet DPH, odpovídajícímu té částce a částku pro majitele bych zaúčtovala do osobní spotřeby včetně DPH, protože na tu částku se nesmí uplatnit DPH. Příkl. fa na 119, základ daně 100 a DPH 19. Z částky 100 si majitel vezme zboží za 20. Do spotřeby bych dala 80,-- DPH 15,20, do osobní spotřeby mi přijde částka 23,80 s 0 DPH. Nemám sklad, tak nevím, jak se účtuje faktura do skladu, ale určitě to bude podobné, na sklad přijmu částku, uplatním odpočet na tuto částku a zbytek dám na osobní spotřebu. V Money S3 lze i u přijaté faktury učtovat na několik položek s různou daní, s různými účty.
Pracuji taky v Money S3 a asi bych tam využila Závazku - aby se mi to promítlo hlavně do přiznání k DPH, protože interní doklady se v Money do seznamu pro daňové přiznání nepromítnou
Vytvořte závazkový doklad a dejte tam členění dph 210,215 a aby jste to měla vyrovnané a nebylo to zelené z důvodu, že to nebude uhrazeno - protože majitel to hradit nebude tak to uhraďte prostřednictvím interního dokladu. Nepromítne se to do pěněžního deníku, ale budete to mít v přiznání pro DPH
A udělejte výdejku pro osobní spotřebu - pokud to evidujete na skladě
Taky vedu DE v Money S3 a také budu poprvé vytvářet doklad o použití na benzin.
V uživatelském nastavení si vytvoříte interní doklad s číselnou řadou
a přiřadíte k tomu členění DPH ř. 444,445.
V peněžním deníku se to nepromítne, protože pokladna se nezmění. Změní se Vám pouze základ daně a DPH, což se Vám promítne přimo v přiznání.
Zkuste a dejte vědět.
Re: PROSÍM ÚČETNÍ - MONEY S3 - paní Daně
Zkoušela jsem. Když dám "přidat ID", otevře se mi formulář. Členění DPH tam nemůžu přiřadit, vůbec tam nemám možnost toto udělat. Jsou tam pouze kolonky "činnost", "středisko" a " zakázka". Potom "párování" a "variabilní symbol". Mám Money S3 Standard.
Máte pravdu, taky jsem to zkoušela, podařilo se mi vytvořit ID-Doklad o použití s členěním na DPH, ale když jsem zkoušela jej vyplnit, objevila se hláška o kritické chybě,
Udělala jsem dotaz na Cíglerovce a až budu vědět, ozvu se.
Zřejmě to nemají ošetřeno.
Provedla jsem tento pokus:
V typech účetních dokladů máte vytvořen účetní interní doklad. Znovu na něj klikněte -opravit- a zobrazí se Vám tam členění DPH, které zadáte /ř.444,445/.
Potom jsem si vytvořila v pohledávkách doklad toho, co chci krátit vč.DPH-.
No a pak jsem vystavila interní doklad, doplnila variabilní symbol pohledávky, doplnila částku a zaúčtovala.
V daňovém přiznání se to promítlo na ř.210-uskutečněná plnění, v pokladně je 0 a potom zbývá v přiznání daně z příjmu v uzávěrkových operacích upravit základ daně.
Dalo to fušku, Cíglerovci nepomohli a doufám, že to takhle je správně .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 1. 2006 9:13
Chtěla bych se zeptat, kam mám v Money S3 zaúčtovat doklad o použití. Vedu DE. Někdo mi tady radil, že do interních dokladů, ale moc se mi to nezdá. Co se vlastně do těch ID zapisuje?
Díky za radu!