Re: potvrzený záp.list z PSSZ!!!!!!!!!
V případě, že jste velká organizace, tak stačí to,jak popisujete.
V případě malé org.(do 25 zaměstnanců), potvrdí OSSZ počet dnů prac.neschopnosti.
Asi jsem to nenapsala dost srozumitelně - malá organizace, odhláška pracovníka + zápočtový list na Pražskou správu sociálního zabezpečení k potvrzení neschopnosti.
Dosud jsem to vše posílala poštou a také poštou nám to vraceli potvrzené. Teď jsme změnili sídlo a tím i sociálku a tam se prý musí chodit osobně.
Proto zjišťuji, zda tam opravdu musím osobně nebo jestli to mají poslat. A také kam, zda do místa bydliště pracovníka nebo do firmy.
Já ho posílám vždycky poštou. Jelikož ale zápočtový list musíte dát
zaměstnanci v den ukončení, tak ho dám i jemu, ale nepotvrzený
na OSSZ. Na zápočtový list v kolonce o nemocích tam píšu "potvrzená na příloze" . Na OSSZ posílám s tím zápočtovým listem zvlášť přílohu o přehledu nemocenských a tu mi oni potvrdí a pošlou zpět. Tu potom předám zaměstnanci potvrzenou nebo mu jí též zašlu poštou - poku už se nedostaví.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 1. 2006 13:54
Prosím jakou máte zkušenost s posíláním potvrzeného zápočtového listu PSSZ? Já jsem se teď dozvěděla, že musím přijít se zápočťákem zaměstnance osobně, tam mi potvrdí jeho nemoc a zase si to odnesu. Že nemají peníze na to, aby to firmě posílali poštou. Jsem v šoku, dosud se mi to nestalo.