Re: Odpisy u staršího auto - prosím o ra
>Koupil jsem starší auto v bazaru. Součástí faktury je
>cena za auto.
>ca. 100 000, garance o původu ca. 5000,- zlatá karta
>490,- lékárnička 599,- povinné ručení a havarijní
>pojištění 1800, a 800,-, asistenční služba 580,- příprava
>auta k prodeji ca. 1500,-
>Jak dlouho budu toto auto odepisovat (současné stáří 5
>let) a mohu odepisovat celou fakturu i s dalšími
>položkami, které jsem jsmenoval. Nebo vydělím pouze cenu
>auto? A ostatní zahrnu vše do roku, kdy jsem kupoval?
>Děkuji za radu. Michal začínající podnikatel
Auto budete odpisovat /bez ohledu na jeho současné stáří/ buď 4 roky, pokud se jedná o osobní automobil /v TP má uvedenou kategorii M1 nebo MG/ nebo 5 let, pokud jde o auto nákladní. Vzhledem k tomu, že nejste prvním vlastníkem, nebudete moci uplatnit zvýšení vstupní ceny - platilo by u nákladního auta. Za vstupní cenu bych považovala 100.000,- Kč. Ostatní položky snad kromě lékárničky mají charakter služby a uplatnila bych je hned ve výdajích. Nezapomeňte na silniční daň.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 1. 2006 20:24
Koupil jsem starší auto v bazaru. Součástí faktury je cena za auto.
ca. 100 000, garance o původu ca. 5000,- zlatá karta 490,- lékárnička 599,- povinné ručení a havarijní pojištění 1800, a 800,-, asistenční služba 580,- příprava auta k prodeji ca. 1500,-
Jak dlouho budu toto auto odepisovat (současné stáří 5 let) a mohu odepisovat celou fakturu i s dalšími položkami, které jsem jsmenoval. Nebo vydělím pouze cenu auto? A ostatní zahrnu vše do roku, kdy jsem kupoval?
Děkuji za radu. Michal začínající podnikatel