Re: Hlasování do Vyvolených z firemního
Existují dvě možnosti:
1. do nákladů uplatníte částku sníženou o 2.800,- a současně uplatníte poměrný odpočet DPH. Pohledávku za zaměstnancem 2.800,- + DPH zaúčtujete přes rozvahové účty
2. Do nákladů uplatníte vše a DPH odečtete v plné výši. V měsíci, kdy jste zjistila, kolik máte přeúčtovat zaměstnanci, zaúčtujete pohledávku za zaměstnancem 2.800,- + DPH. Vše přes výsledkové účty.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 1. 2006 10:39
Dobrý den,
prosím o radu jak naložit s faktrurou na telefon. Zarazila mě výše k úhradě a při podrobnějším studování rozpisu, jsem zjistila, že z jednoho čísla zaměstnanec posílal SMS do Vyvolených. Je to částka 2.800,-Kč bez daně. Je mi jasné, že dát to do nákladu nemůžu. Ale co s DPH, můžu si ho nárokovat z celé faktury nebo ponížené o částku za SMS.
Dále nevím, jakou částkou to dát zaměstnanci uhradit v hovosti do pokladny. Jestli včetně DPH nebo jen těch 2.800,-Kč.
Děkuji za odpovědi