Re: Rozhodný příjem pro příspěvek na byd
OK, jestliže mají tedy rodiče vůči mě vyživovací povinnost - v jaké výši? Jde mi o to, abych si mohla vypočítat zda mám nárok na příspěvek na bydlení nebo ne - a k výpočtu potřebuji znát rozhodný příjem společně posuzovaných osob žijících v jedné domácnosti - pokud žiji sama a nemám příjem (jsem student), tak jakou částku mám brát? Mají rodiče povinnost přispívat mi ve výši životního minima tzn. 2490 + částka životního minima na domácnost?
Díky za odpověď.
Re: Rozhodný příjem pro příspěvek na byd
Myslím, že byste si musela podat žádost o určení výživného od obou rodičů na soud. Ale nevím to jistě. Nebo bude stačit, že do žádosti o příspěvek na bydlení uvedete jakou částku Vám maminka dává (otec Vám nedává nic, viz. výše)? Já bych zavolala na sociálku a zjistila si to. Otázkou je, zda otci ty 4000,- platíte, nebo je to jen jako. Pokud platíte, potom z čeho? Z toho co Vám dá matka?? Nebo chodíte na brigády?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 1. 2006 23:07
Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poradit?
Jaká částka se bere jako ROZHODNÝ PŘÍJEM pro posouzení nároku na příspěvek na bydlení jestliže:
- jsem studentka VŠ (23 let) => nezaopatřené dítě
- mám hlášeno trvalé bydliště v bytě, jehož vlastníkem je můj otec (mám s ním podepsanou nájemní smlouvu na 4 000 Kč/měsíc - v tomto bytě žiji sama)
- nemám ŽÁDNÝ příjem kromě přídavku na dítě
Nežiji s otcem ve společné domácnosti, takže nemá teoreticky vyživovací povinnost vůči mé osobě, protože jsem starší 18 let. Když s ním mám ale podepsanou smlouvu na 4 000 Kč na měsíc, tak musím nějak zdůvodnit, kde na to beru peníze - nebo prostě můžu říct, že mi nic nedává?
Děkuji moc za odpověď.